Wie is er nou niet dol op een mysterieuze schuurvondst? Zelfs als het technisch gezien geen schuurvondst is. TopGear-lezer Tim stuitte op deze verzameling stoffige auto’s in een garage in Trier, Duitsland. Hoewel ze op het eerste oog verlaten lijken, is de verklaring voor het grootste deel van de auto’s simpel.

De meeste stoffige auto’s in de parkeergarage in Trier zijn onderdeel van de voorraad van autodealer R-Company. Het bedrijf handelt in exotisch spul en is huisdealer van merken als Mansory, Techart, Hamann en Lorinser. De showroom is gevestigd op hetzelfde adres in Trier.

De Audi R8 GT Spyder kan bijvoorbeeld van jou zijn voor 149.999 euro. De Mansory Bentayga kost je 550.000 euro. De GT3 RS’jes kosten net geen 300.000 euro per stuk. In Rusland vind je ook een vestiging van de dealer en dat verklaart waarschijnlijk de Russische platen op diverse auto’s.

Het grootste raadsel zijn de twee Nederlandse auto’s. Volgens de kentekengegevens is de APK van de Ferrari 360 Modena al sinds maart 2014 verlopen en is de auto niet verzekerd. De auto heeft volgens de gegevens één eigenaar, en dat is een bedrijf. Volgens de spotter staat de auto daar al meer dan vijf jaar. Aan de volle banden te zien zijn ze niet volledig verlaten.

De Aston Martin DB7 met het papiertje ‘niet starten’ en een sleepoog wacht ook sinds maart 2014 op een verse APK en is volgens de kentekengegevens ook eigendom van een bedrijf. We hebben R-Company eens gemaild met de vraag of ze er meer over kunnen vertellen, maar hebben nog niets gehoord. Als iemand meer weet, horen we het graag.

Bedankt Tim voor het doorsturen van de foto’s!

Reacties

 • Michael heeft op 3 januari 2020 geschreven:

  Vandaag geweest, inmiddels is de hele garage leeg 😅

  Reageer
 • Karel heeft op 9 augustus 2019 geschreven:

  Scammes adverteren hier blijkbaar ook door te reageren, kunnen die reacties niet verwijderd worden?

  Reageer
 • Mchel heeft op 7 augustus 2019 geschreven:

  Raar bij evt export naar buiten nl moeten de originele gele platen toch ingeleverd worden voor tijdelijke witte export

  Reageer
 • Jeroen heeft op 2 augustus 2019 geschreven:

  3 jaar geleden die auto’s daar ook gezien toen ik mijn eigen auto er ook parkeerde.

  Reageer
 • Adriaan Pomp heeft op 2 augustus 2019 geschreven:

  Als je weet welk bedrijf, contact het bedrijf zelf en vraag dan waarom de auto’s daar staan. Beetje journalist kan daar wel achter komen.

  • Pieter heeft op 2 augustus 2019 geschreven:

   Moeilijk hé lezen

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)