Een Fair Use Policy (FUP) is vaak een flauwe manier om te zeggen ‘we adverteren wel met onbeperkt maar we menen het helemaal niet’. Zo worden leasemaatschappijen (of waarschijnlijk je werkgever) over het algemeen niet heel blij als je elke maand duizend liter tankt. Telecomproviders zullen ook wel even bellen als je een heel huishouden dag en nacht laat draaien op je mobiele hotspot.

Op de Autobahn geldt net zo’n FUP, zo lijkt het. In principe mag je daar op sommige stukken zo hard rijden als je auto het toelaat, maar dat betekent niet dat de Duitse overheid er heel blij mee is. En ergens snappen we dat wel. Met 200+ naar huis rijden is tot daar aan toe, maar bij snelheden boven de 400 km/u kunnen er vervelende dingen gebeuren. Zeker als je daar in je Fiat Panda rustig 120 rijdt en niet goed in je binnenspiegel kijkt.

Duitsland toch niet heel blij met 400+ op de Autobahn

De Duitse overheid reageert op een video die recentelijk online verscheen. Daarin zie je hoe een Tsjechische bestuurder zijn Bugatti Chiron op de Autobahn loslaat en een snelheid van 414 km/u bereikt. Het Duitse Ministerie van Transport plaatste gisteren een statement waarin ze ‘gedrag in het openbare verkeer afkeuren dat leidt of kan leiden tot het in gevaar brengen van andere weggebruikers.’

Bugatti Chiron op de Autobahn tikt 414 km/u aan

VIDEO: Bugatti Chiron tikt 414 km/u aan op de Duitse Autobahn

Waarschijnlijk reed geen productieauto ooit harder op de openbare weg

Ze citeren een paragraaf uit de Duitse wet: ‘eenieder die aan het verkeer deelneemt, dient zich zodanig te gedragen dat geen ander persoon meer wordt geschaad, in gevaar gebracht of gehinderd of gehinderd dan onder de gegeven omstandigheden onvermijdelijk is.’ Dus hoewel je in Duitsland zo hard mag rijden als je wilt op sommige trajecten, mag je nooit ander wegverkeer in gevaar brengen. In Nederland kennen we dit als artikel 5. Misschien zit er wat in.

Advertentie

Reacties

  • John heeft op 22 januari 2022 geschreven:

    Heel rare opmerking ,een Punto bestuurder die met 120 niet goed in de binnenspiegel kijkt als of deze schuldig zou zijn alles een idioot 414 kmh rijd ook al kijk je goed in de spiegel met dit snelheids verschil kun je gewoon niet in schatten . Gelukkig is het auto rijden straks niet meer te doen met de benzine prijzen wat is dit toch een jongetjes blad voor testosteron pikkies

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie