Je kunt er 154.285 uur, 6.428 dagen of ruim zeventien jaar van parkeren in centrum Amsterdam. Non-stop, welteverstaan. Iemand betaalde 10,2 miljoen Hongkongse dollar (omgerekend zo’n 1,08 miljoen euro) voor een parkeerplekje. De parkeerplek is daarmee de duurste ooit verkocht, zo meldt BBC. Het zou gaan om een plekje bij een nieuwbouwwijk op Victoria Peak – dat is de berg die uitkijkt over het centrum van Hongkong en de haven.

Het vorige record werd ook in Hongkong gebroken. Toen had iemand 800.000 euro over voor een parkeerplek. De eigenaar van de duurste parkeerplek ter wereld is niet bekend. Wel kun je ervan uitgaan dat hij ook een passend bedrag betaalde voor zijn nieuwe optrekje in de berg. De grond- en huisprijzen in Hongkong zijn astronomisch hoog. Heel logisch dus dat ze daar graag vooral de hoogte in bouwen.

Grappig feitje tussendoor

Helaas valt er verder weinig te vertellen over de lokale parkeerplaatsen, daarom een klein feitje. In Hongkong hebben veel mensen last voor iets dat ‘tetrafobie’ heet, de angst voor het nummertje vier. De uitspraak van het nummer vier klinkt ongeveer hetzelfde als die van het woord voor ‘dood’. Daarom hebben veel gebouwen in Hongkong geen vierde verdieping, die slaan ze gewoon over. Het gaat dus van drie naar vijf. Allemaal bijgeloof.

Reacties

 • Noah heeft op 9 juni 2021 geschreven:

  Als die gast daar zo veel geld voor heeft, dan zal zijn auto ook wel duurder zijn dan het parkeerplekje.

  Reageer
 • Dolf heeft op 8 juni 2021 geschreven:

  Overigens kost een parkeerplaats op Kijkduin bij de nieuwbouw 40.000 euri , dat kost de gemiddelde auto ook niet !

  Reageer
 • Dolf heeft op 8 juni 2021 geschreven:

  het getal 13 is in China dan weer het geluksgetal !

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear