De Amerikaanse regisseur Michael Mann mag eindelijk zijn langverwachte film over Il Commendatore maken. Daarvoor nodigt hij niet de minste namen uit. Filmstudio STXfilms zei: ‘Start je motoren. We zijn verheugd om Ferrari aan te kondigen, geregisseerd door de legendarische Michael Mann met Adam Driver, Penelope Cruz en Shailene Woodley.’

Aankomende lente beginnen de opnames van de biografische film over Enzo Ferrari. Adam Driver ken je als het gefrustreerde kleinkind van Darth Vader in Star Wars en Shailene Woodley werd eerder genomineerd voor een Emmy. Penelope Cruz heeft geen aankondiging nodig wat ons betreft. Zij won een Oscar, net als Michael Mann.

De film over Enzo Ferrari speelt zich af in de jaren vijftig

Volgens een artikel van Deadline speelt de film zich af in 1957. Dat jaar verkeert Ferrari in een crisis. Enzo zet alles in op Mille Miglia-race van dat jaar. Kleine spoiler: Ferrari wint die race, maar niet zonder tegenslagen of tragedie. Klinkt inderdaad als een prima basis voor een script.

Het is niet de eerste keer dat we horen van een film over Enzo Ferrari en het is ook niet de eerste keer dat Michael Mann interesse heeft getoond in het schieten ervan. Mann heeft een enorme passie voor het Italiaanse automerk en hij schoot in 2008 al een teaser-trailer voor de toen nieuwe Ferrari California. De releasedatum van Ferrari is nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear