Voer oorlog, geen eendjes. De aquatische vogels zijn onderdeel van het verkapte milieuterrorisme dat ruimtelijke ordening heet, want volgens onderzoek stoten stadsvijvers per jaar net zoveel broeikasgassen uit als 200.000 auto’s. Dat is de conclusie van onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Op de bodem van stadsvijvers leven bacteriën die organisch materiaal oppeuzelen en broeikasgassen uitstoten. En hoe meer dikke drab zij verorberen, hoe groter de uitstoot. Op het menu staan straatvuil, bladeren van bomen, hondenpoep en – jazeker – eendenflatsen. Volgens het onderzoek draagt het voeren van eendjes dan ook bij aan de uitstoot.

Als je brood voert aan eenden ben je sowieso een sadist, want volgens de Canadian Wildlife Federation raken eendjes ondervoed van brood, verliezen ze hun foerageer-instinct én vertonen ze agressief gedrag naar hun soortgenoten. Eenden voeren is de wortel van het kwaad. Voer geen eenden en koop een Mustang GT.

Reacties

 • Mike H heeft op 15 mei 2019 geschreven:

  te gek voor woorden dit soort fake news. alles dood dus en lekker doorgassen. benzeen en andere gifstoffen van benzine verbranden gezond zeker… omg

  Reageer
 • josa aussems heeft op 18 april 2019 geschreven:

  Stelletje idioten. Hebben jullie echt niets beters te doen ?

  • Redactie TopGear heeft op 18 april 2019 geschreven:

   We wilden eendjes gaan voeren. Maar ja…

   • Paul Dirac heeft op 11 oktober 2021 geschreven:

    Hahaha!!

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear