Anticonceptie is niet direct je sterkste punt. Kan gebeuren. Of je hebt een bloedhekel aan nachtrust. Ieder zo zijn ding. Of zonder drie kilo koekkruimels en lege pakjes Wicky vind je het interieur van je auto gewoon niet gezellig. Kun je ook niets aan doen verder. Een suffe familiezeuler rijden omdat je het voortbestaan van je genen (meermaals) hebt gegarandeerd? Dat kan echt niet.

Het liefst koop je een Brabus 850 XL, waarmee je met gemak je zevenkoppige familie naar de 300 km/u zeult. Heb je geen tankpas van de zaak en een hekel aan de baas? Dan hebben we nog een tof alternatief: een Honda Odyssey. Precies, dat ding waar Bisimoto 1.000 pk in propte.

Uhm, zegt me niets…

Dat kan kloppen: in Nederland is de Honda Odyssey nooit geleverd. De natuurlijke habitat van de zevenzitter is Amerika en Japan. Verklaar ons voor gek: maar wij hebben een enorm zwak voor het malle busje. Zeecontainers en slimme importeurs die een piepklein gaatje in de markt zien, halen er zo nu en dan een paar naar Nederland.

Honda hangt de bekende K24-viercilindermotor in de Odyssey. Voor dit exemplaar is dat bijvoorbeeld goed voor 220 pk. Ze kosten vaak niet meer dan 10.000 euro; net iets minder dan een nieuwe Aygo dus. En daar past je gigafamilie niet in. En dan zitten ze ook goed in de opties. Bovendien is het een Honda: dat gaat dus nooit stuk. Dezelfde verkoper ontving toevallig pas een lading van nog eens vier Odysseys. Die komen vast binnenkort ook op de verkoopsite te staan. Oh, een klein nadeeltje: het stuur zit wel rechts. Dus een van je kinderen moet het woord doen bij de McDonald’s. En dan kan de rekening hoog oplopen.

Advertentie

Reacties

 • Vincent heeft op 23 maart 2019 geschreven:

  Vindt het een hele mooie auto voor weinig
  Jammer van het stuur aan de rechterkant
  Voor mij maakt het niks uit alleen mijn vrouw vindt het niks helaas
  Gr vin

  Reageer
 • James heeft op 16 augustus 2017 geschreven:

  Of je importeert de Odyssey uit China, daar zit het stuur gewoon links en zijn ze in overvloed verkrijgbaar.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie