Nederland is gek op Alpina, dat kun je wel stellen. Alle berichten die we schrijven over de opgewaardeerde BMW’s mogen rekenen op veel positieve reacties. Toch gek dan dat er geen officiële Alpina-dealer in Nederland was. Wie graag zo’n auto wilde, moest zelf op zoek gaan in Duitsland of via de grijze import een auto regelen. Of een tweedehandsje kopen, natuurlijk. Allemaal niet zo’n groot probleem, maar gemak dient de mens.

Er is nu een Alpina-dealer in Nederland

De BMW-dealer Dusseldorp is vanaf nu aangesteld als officiële dealer van Alpina. In Apeldoorn en Den Haag kun je terecht voor een proefrit in de nieuwe modellen van Alpina, voor de aanschaf en voor het onderhoud. De monteurs krijgen een speciale training om de Alpina’s te kunnen onderhouden. De twee vestigingen zijn de enige officiële Alpina-locaties in Nederland. Overigens zijn er nog wel een aantal zelfbenoemde Alpina-specialisten te vinden.

De auto’s van Alpina

Zoals je weet, is Alpina niet zomaar een BMW-tuner. De auto’s verlaten de fabriek van Alpina met een eigen chassisnummer en volgens het kenteken zijn het ook geen BMW’s. Momenteel biedt Alpina eigen interpretaties aan van de 3-serie, X3, X4, 5-serie, 7-serie, X7 en de 8-serie Gran Coupé. De auto’s zijn vaak nagenoeg even snel als de M-modellen van BMW, maar zijn meer gericht op comfort en minder op knalharde prestaties.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear