Na een periode van alleen maar regen lijkt er nu eindelijk een einde te komen aan het depressieve weer in Nederland. Dakje open, zonnebril op en een leuk muziekje. Je zou het geluid van een benzinemotor bijna niet meer missen. Een mooi moment voor Maserati om de prijzen van de GranCabrio Folgore in de configurator te zetten. Het is gelijk de duurste elektrische cabriolet van Nederland, maar dat is ook niet zo moeilijk gezien het gebrek aan concurrentie.

Een van de allereerste elektrische auto’s ooit was een cabrio, maar na de eerste Tesla Roadster bleef het angstvallig stil in het cabriolandschap. Nu nog steeds, maar dat heeft meer te maken met de motoren. Je moet wel een beetje vrij omspringen met de definitie van een cabriolet, want anders blijft het een karig lijstje. Daarom nemen we auto’s als de Fiat 500C ook mee, terwijl die eigenlijk gewoon een heel groot schuifdakje hebben.

Maserati GranCabrio Folgore

Maserati GranCabrio Folgore Achterkant Rijdend

Deze Maserati GranCabrio hoort eigenlijk thuis in de Italiaanse heuvels met een nummertje van Eros Ramazzotti op de achtergrond. De radio heb je nodig, want de bekende Maserati V8 ligt niet in de neus van de Folgore. Langzaam is ie niet, want met 750 pk moet de Maserati van 0 naar 100 km/u sprinten in net iets minder dan 3 seconden. De prijzen voor de GranCabrio Folgore beginnen bij net geen 210.000 euro.

Mini Electric Cabrio

Mini Cooper Electric Cabrio schuin achter aan de lader

De Mini Electric Cabrio is enigszins zeldzaam, er kwamen er maar 999 naar Europa waar er 30 van in Nederland blijven. Blijven, want ze zijn hier gebouwd. De prijzen van de eerste elektrische cabrio ter wereld begonnen bij 63.000 euro. De productie van deze generatie Mini is op zijn einde, dus je moet op zoek gaan naar een voorraadmodel. Of gewoon een tweedehandsje.

Tesla Roadster

Tesla Roadster schuin voor oprit

Dit is met zekerheid de snelste cabrio uit het rijtje met elektrische cabrio’s. De nieuwe Tesla Roadster die dit jaar ergens verwacht wordt zou in minder dan één seconde naar de 100 km/u moeten schieten. Je kan erover discussiëren of het een echte cabrio is of niet, dus we vergeven het je als je het een Targa noemt. De prijs van de Roadster wordt verwacht rond de 230.000 euro.

Abarth 500e Cabrio

De Abarth 500e Cabrio is gebaseerd op de Fiat 500e cabrio, maar we gaan ze niet allebei noemen. In plaats van 118 pk heeft de gifgroene rakker 155 pk. Is dat voor jou niet nodig is er ook nog de Fiat 500e. De prijzen voor deze Abarth beginnen bij 41.490 euro. Je kunt deze cabriolet dus rijden met subsidie van de overheid.

Fisker Ronin

Dit is de tegenhanger van de Tesla Roadster, maar ook de Fisker Ronin is nog niet op de markt. Deze wordt in 2025 verwacht, áls het merk dan nog bestaat. Het gaat niet echt lekker met Fisker momenteel. De Ronin redt een 0-100 km/u sprintje in net geen 2 seconden. De topsnelheid ligt bij 275 km/u en wanneer je een beetje rustig doet met je rechtervoet, moet je op één acculading 1.000 kilometer ver komen. De prijs is niet niks: 3,5 ton ben je er zeker voor kwijt.

MG Cyberster

MG Cyberster zijkant boven

Een compacte tweezitter cabrio, maar dan elektrisch. Daarmee zijn ze de eerste. De Cyberster heeft een actieradius van ongeveer 800 kilometer en op de prijs moeten we nog even wachten. De MG wordt ergens dit jaar in Europa verwacht, of ie ook naar Nederland komt, is nog niet zeker.

Polestar 6

Polestar O2 (2022)

Naar verwachting wordt de Polestar 6 in 2026 op de markt gebracht. De eerste 500 modellen zijn al verkocht als een speciale editie. De Polestar 6 heeft een actieradius van meer dan 600 kilometer en kan vier personen meenemen. De acceleratie van 0-100 km/u doet ie in 3,2 seconden door twee elektromotoren van 885 pk. De richtprijs van de Polestar 6 ligt bij net geen 190.000 euro.

Reacties

  • Felix heeft op 3 mei 2024 geschreven:

    Een elektrische cabrio zou voor mij de ideale auto zijn. Maar dan wel een 4 zitter van max 70k.
    Dan ruil ik mijn tesla model 3 en bmw 325 cabrio direct in.

    Helaas blijft het weer bij exotische exemplaren die veel te duur zijn. Alleen de Chinezen lijken het een beetje te snappen, de Cuberster is wel een heel aantrekkelijke optie. En hoezo komt die niet naar Nederland?

    • @Felix heeft op 3 mei 2024 geschreven:

      Omdat we die Chinese spionage rommel hier niet willen.

      Reageer
    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear