Elektrische Mini’s zijn niks nieuws. Bijna tien jaar geleden voerde BMW een enorm onderzoek uit met 600 Mini’s E, die ze aan fanatieke eco-enthousiasten leasden in onder andere de VS, het VK en Duitsland. En ook al zijn er een aantal volledig elektrische BMW’s geweest; er is nog nooit een volledig elektrische Mini in productie genomen.

Dat gaat veranderen in 2019, want dan gaat de auto onthuld worden die gebaseerd is op de Mini Electric Concept. Het silhouet is vrijwel hetzelfde als dat van een normale Mini. Er is echter extra aandacht besteed aan het verbeteren van de aerodynamica van de auto. Het design laat ook zien wat we van de toekomstige Mini’s kunnen verwachten. Alle luchtinlaten die normaal aan de voorkant zitten zijn dichtgekit, de deurhendels steken niet meer uit en glasvezel-toevoegingen ‘versterken de proporties van de Mini’. Het ziet er niet eens slecht uit.

Vertel eens wat meer over de elektrische Mini…

Mini wil nog niet veel loslaten over de technische details van dit concept. Het zou logisch zijn dat ze de aandrijving van de nieuwe BMW i3 gebruiken, maar we weten alleen dat hij een ‘krachtige elektrische motor’ krijgt. Zoals gezegd vinden we de Mini er nog vrij goed uitzien, maar zoals bij veel concepten, zullen de meeste originele aanhangseltjes weggelaten worden.

Gaat iemand ‘m kopen?

Als hij ook maar een beetje op dit concept lijkt, heeft deze elektrische Mini een goede kans om een verkoophit te worden. De BMW i3 heeft namelijk een uiterlijk waar je van moet houden, maar hij rijdt wel fijn. Als de productieversie van dit concept dezelfde rij-eigenschappen behoudt, maar die in een mooi jasje steekt, kan hij nog wel eens schokkend populair worden bij het grote publiek.

Net als veel auto’s die nu onthuld worden, kunnen we dit concept bewonderen op de autoshow van Frankfurt. Dan gaan we meer informatie over deze elektrische Mini horen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)