Goede dingen komen met z’n tweeën. Kijk maar naar schoenen. Of handschoenen. Of ovenhandschoenen. Of valkeniershandschoenen. Oh nee, die niet. Hoe dan ook: Volkswagen en Skoda presenteren op de IAA in Frankfurt twee nieuwe, volledig elektrische concepten.

Volkswagen heeft weer een I.D.

Laten we beginnen bij de Volkswagen I.D. Crozz II. Eerder dit jaar zagen we al de eerste versie van dit Volkswagen-concept. In 2020 moet ie op de markt verschijnen; al behoorlijk snel dus. Het is een auto die volledig op de toekomst is ingericht. Hij rijdt elektrisch en heeft een bereik van 500 tot 600 kilometer. Daarnaast kan hij zich autonoom verplaatsen en heeft hij een zeer minimalistisch interieur.

Skoda doet gezellig mee

Weet je nog, vroeger op school, die ene persoon die tijdens een groepsopdracht niks uitvoerde en aan het einde vrolijk zijn naam onder het resultaat zette? Juist: Skoda haalde de badge van de I.D. Crozz II, gaf hem een ander kleurtje en plakte er een Skoda-logo op. De motor produceert ook 225 kW (306 pk) en de topsnelheid is hetzelfde; 180 km/u. Beide concepten sturen het elektrische vermogen naar alle vier de wielen.

Deze concepten zijn belangrijk voor Volkswagen. Naast de I.D. en I.D. Buzz moet deze auto het elektrische gamma van het merk compleet maken. Aan I.D.’en dus geen gebrek in Wolfsburg. Skoda wil net als VW in 2020 het eerste model van de band laten rollen. Vijf jaar laten moeten hier nog eens vier modellen bij zijn gekomen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)