(advertorial)
De XC90 T8 was het eerste model van Volvo dat bewees dat je geen concessies hoeft te doen. De elektromotor biedt enorm veel elektrokoppel, de benzinemotor geeft een flinke actieradius en de combinatie van de twee zorgt voor een laag verbruik, veel kracht en weinig uitstoot. Deze concessieloze aandrijflijn is nu beschikbaar in alle Volvo’s, ongeacht het model.

Volvo past dit principe geweldig toe

De Twin Engines van Volvo zijn hier een uitstekend voorbeeld van. De elektromotor biedt je zuinigheid en het koppel dat je hierbij verwacht. En als je nog meer power wilt, of juist verder wilt rijden, schiet de benzinemotor te hulp. Op die manier geven de Volvo’s met Twin Engine exact de kracht of zuinigheid die je van hen vraagt.

‘Als je van rijden houdt, moet je de Twin Engine in een van de Volvo-modellen ongetwijfeld geprobeerd hebben

Om te zorgen dat iedereen gebruik kan maken van deze motorencombinatie, zijn alle Volvo-modellen nu als Twin Engine te bestellen. Van de XC40 tot de XC90, geen model wordt achtergelaten op het pad naar optimale efficiëntie. En jij maar denken dat leuk rijden in de ban werd gedaan in Nederland – je moet gewoon weten hoe.

Ervaar de Twin Engine

Maar door een verzameling woorden op je schermpje, kun je niet ervaren hoe de motoren zo goed samenwerken en wat voor effect dat heeft op het rijgedrag. Dat kun je enkel doen door in één van de modellen te stappen en erin te rijden. Daarom heeft Volvo nu iets unieks bedacht: de Masterclass Proefrit. Daarin doet een productexpert u één op één uit de doeken hoe u het best met een hybride-auto kunt rijden, en kunt u het meteen zelf ook ervaren. U bent hoe dan ook een schat aan informatie rijker. Klik hier om een Masterclass Proefrit te maken. Een gewone proefrit kan natuurlijk ook altijd. Want als je van rijden houdt, moet je de Twin Engine in een van de Volvo-modellen ongetwijfeld geprobeerd hebben.  

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear