Weet je nog dat Elon Musk vorig jaar zei dat hij 6 miljard dollar zou overmaken aan het Wereldvoedselprogramma (WFP) als de Verenigde Naties met een goed plan kwamen? Dit lijkt geen pure bluf te zijn. Vorig jaar doneerde Elon Musk 5,7 miljard dollar aan aandelen aan het goede doel. Dat komt neer op 5 miljard euro. Tussen 19 en 29 november 2021 droeg Musk zo’n 5 miljoen aandelen over, enkele dagen na zijn tweet aan het WFP.

Bloomberg zag de donatie aan het naamloze goede doel in een deponering bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Het is dus niet bekend of de aandelen echt naar de VN zijn gegaan, maar zeker is dat er een goed doel (of goede doelen) een flinke donatie heeft gekregen van Elon Musk. De donatie kwam nadat de baas van Tesla om de tafel had gezeten met prominente figuren als Bernie Sanders voor een gesprek over ongelijkheid en een voorgestelde vermogensbelasting.

De donatie kan ook gunstig zijn voor Musk

Niet om één van de grootste donaties aan een goed doel aller tijden te bagatelliseren, maar Bloomberg merkt wel op dat een donatie gunstig kan uitpakken voor Elon Musk. De topman verkocht vorig jaar 16 miljard dollar aan aandelen en verkondigde toen zelf dat hij 11 miljard dollar aan belastingen moest betalen. Een forse donatie zou hem waarschijnlijk korting op de belasting opleveren.

Of het hem meer dan 6 miljard dollar belastingkorting oplevert, is niet bekend. Laten we er vooral op focussen dat er een goed doel is met een hoop zakgeld om mooie dingen mee te doen. Elon Musk zou momenteel ongeveer 227,3 miljard dollar waard zijn, waarbij een groot deel van zijn rijkdom in de aandelen van Tesla zit.

Tesla Model 3 zonder remblokje geleverd

De VN legde Elon Musk een plan van 6,6 miljard voor

Het Wereldvoedselprogramma wil graag hongerproblemen oplossen met geld van Musk

Reacties

 • Gaaaaaaap heeft op 16 februari 2022 geschreven:

  Je kan hier 2 kanten mee op.

  1. Musk gebruikt wat geld van zijn piramidespelletjes (crypto & Tesla) om aan zijn image te werken. Vrij goedkoop want de schade ligt bij anderen.

  2. Tesla wordt aan alle kanten voorbij gestreefd, dus er moet weer een keer wat positieve publiciteit komen.

  Het zal waarschijnlijk een combinatie van beide zijn.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear