Op het salarisstrookje van Elon Musk staat elke maand precies 0 dollar. Dat betekent niet dat de Tesla-baas, die ook een vinger in de pap heeft bij SpaceX, Hyperloop, The Boring Company en Neuralink, er geen aardige grijpstuiver aan overhoudt. Voor elke mijlpaal die Tesla op de beurs bereikt, krijgt Musk een lading aandelen uitgekeerd, en dat begint aardig op te lopen – aangezien de aandelen sinds juni 2019 met 400 procent in waarde zijn gestegen.

Musk kreeg eerder dit jaar, toen Tesla 100 miljard dollar waard was op de beurs, een flinke lading aandelen. Vorige week krijg hij nog een portie toen Tesla de 150 miljard overschreed. De extra aandelen, en de stijgende waarde van de aandelen, zouden betekenen dat Musks waarde toenam met 13,5 miljard dollar sinds 1 januari, dat meldt de New York Post. Volgens Celebrity Net Worth verdient Elon Musk daarmee gemiddeld elk uur 16 miljoen dollar. Dit krijgt hij niet op z’n bankrekening gestort, het gaat hier om de waarde van zijn aandelen.

Daarmee groeit de welvaart van Elon Musk sneller dan diet van Jeff Bezos, momenteel de rijkste man ter wereld. Volgens Bloomberg bezit Musk 20 procent van Tesla, wat neerkomt op zo’n 30 miljard dollar. Nog eens 14,6 miljard zou komen van SpaceX, 3,6 miljard van diverse ondernemingen en 101 miljoen van The Boring Company. En dan moet zijn muziekcarrière nog van de grond komen.

Reacties

 • Rene heeft op 11 februari 2020 geschreven:

  Dan doet hij het dus goed…

  Reageer
 • Otto heeft op 11 februari 2020 geschreven:

  Hij krijgt pas uitbetaald als de aandelen een half jaar in de boven vermelde beurswaardes
  blijven. Hij heeft dus nog niks en de beurs is inmiddels al weer lager als 150.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear