Elon Musk mocht zich kort de rijkste persoon op aarde noemen. Zijn Tesla-aandelen stegen fors waardoor hij in januari 210 miljard dollar waard was. Afgelopen weekend zakte de aandelenkoers van Tesla met 8,6 procent, wat volgens Bloomberg deels te wijten is aan zijn eigen bericht op Twitter. Hij merkte op dat de prijs van Bitcoin en Ether (een ander soort cryptogeld) wel hoog leken. Op zich geen probleem, ware het niet dat Tesla 1,5 miljard dollar investeerde in Bitcoin.

Blijkbaar schrokken de aandeelhouders van Elon Musks opmerking. Door de koersdaling van 8,6 procent verloor Elon Musk 15,2 miljard dollar, wat neerkomt op zo’n 12,5 miljard euro. Daarmee zou Musk nog maar 183,4 miljard dollar waard zijn. De rijkste man ter wereld is daarom wederom Jeff Bezos van Amazon. Voor hem noteert het nieuwsmedium een waarde van 186,3 miljard dollar. Bill Gates staat op nummer drie met 135,3 miljard dollar.

Ligt hij er wakker van?

Als je meer geld hebt dan je kunt uitgeven, lig je waarschijnlijk niet wakker van een paar miljard. Bovendien is het geen geld dat hij op zijn bank heeft staan. Het gaat dus om de waarde van de aandelen. Het geld kan hij pas uitgeven als hij zijn aandelen verkoopt. Zodra de koers weer aantrekt, is hij zo weer een miljardje wat meer waard. Of hij van deze actie leert en zorgvuldiger gaat tweeten? Dat lijkt ons sterk.

De tweet van Elon Musk

Reacties

 • Joost heeft op 25 februari 2021 geschreven:

  “Een virtuele munt die alleen voor criminelen waarde heeft is een belachelijke en rare opmerking van een persoon die geen enkele kennis heeft van bitcoin. Bitcoin is het digitale goud 2.0

  Het gaat goud overnemen in de toekomst en is een vorm van inflatie ontduiking. Ik en veel andere hebben er nu al veel geld mee gemaakt. Bitcoin is de toekomst.

  Reageer
 • Duren M. heeft op 23 februari 2021 geschreven:

  De gegevens in dit artikel kloppen niet!
  Tesla investeerde op 8 februari 1,5 miljard dollar in Bitcoins aan een waarde rond 41000 dollar/bitcoin. Vandaag 23 februari 23:30 bedraagt de waarde van de bitcoin rond 48500 dollar/bitcoin, Tesla heeft indien deze Bitcoins nog niet verkocht 274 miljoen dollar winst!

  Bij verkoop op het hoogte punt (58000 dollar/bitcoin) dit weekend had deze winst 622 million dollar bedraagd, wat slechts 348 miljoen dollar meer is.
  Tesla heeft bijgevolg onmogelijk 15,2 miljard dollar verlies gemaakt aan de aankoop van bitcoins, aangezien deze slechts voor 1,5 miljard dollar (= 1,5 billion dollars) aangekocht heeft.

  • @Duren heeft op 24 februari 2021 geschreven:

   Goed lezen: de koers van Tesla is gedaald waardoor de beurswaarde van het bedrijf 15,2 miljard lager is. Gezien hun financiële resultaten, de matige verkoopcijfers en dat ze links en rechts ingehaald worden door EV’s van bedrijven die weten hoe ze wel een auto moeten bouwen, is het een kwestie van tijd dat die koers nog veel verder zakt.

   Reageer
  Reageer
 • Logisch heeft op 23 februari 2021 geschreven:

  Zijn hele vermogen is gebaseerd op speculatie (Tesla is ook een zeepbel) dus een paar miljard meer of minder met een virtuele munt die alleen voor criminelen reële waarde heeft maakt dan ook niet uit.

  • Joost heeft op 25 februari 2021 geschreven:

   “Een virtuele munt die alleen voor criminelen waarde heeft is een belachelijke en rare opmerking van een persoon die geen enkele kennis heeft van bitcoin. Bitcoin is het digitale goud 2.0

   Het gaat goud overnemen in de toekomst en is een vorm van inflatie ontduiking. Ik en veel andere hebben er nu al veel geld mee gemaakt. Bitcoin is de toekomst. Als je niet veel kennis hebt van bitcoin kan je beter zwijgen. Alsof cash geld niet iets is waar criminelen mee te maken hebben. Whaha wat een logica joh

   • voor Joost heeft op 25 februari 2021 geschreven:

    Van die tjappies als jij denken dat ze er aan verdienen. Praatjesmakers. Als het omhoog gaat hoor je ze. Als het omlaag gaat hoor je ze niet. Veel praatjes maar het is gewoon een loterij! Net als de Tesla aandelen 😉

    Reageer
   • Blablabla heeft op 25 februari 2021 geschreven:

    De bitcoin is geen toekomst. Het is een speculatie object dat onnoemelijk veel energie kost en daarmee per definitie al niet toekomstbestendig is. Er is geen enkele reden waarom iets dergelijks als een crypto currency een blijvende aanwezigheid zou hebben. Dat jij er toevallig geld aan verdiend hebt komt omdat je op tijd in dit piramidespel gestapt bent. Dat heeft niets met kennis en alles met geluk te maken. In 2008 was Second Life ook zo’n hype. Iedereen zou daar in de toekomst wat mee doen en dat zou de virtualisatie van alles worden met een eigen economie aan toe. Als retorische vraag met betrekking tot de toekomst van de Bitcoin: hoe denk je dat het met Second Life gegaan is sinds de hype voorbij is?

    ps.
    Gezien je weinig hoogstaande redenatie en taalgebruik heb ik het vermoeden dat je Second Life eerst op Wikipedia op moet zoeken omdat je nog niet oud genoeg bent om dat bewust meegemaakt te hebben.

    • Toon heeft op 25 februari 2021 geschreven:

     Jij klinkt zo wijs dat je wel
     Oud genoeg bent om de .com bubbel te herrinnere toch? Moet je opzoeken wat de aandelen van amazon nu waard zijn? Iedereen zei toen dat amazon de toekomst ging worden en iedereen het zou gaan gebruiken, en kijk nu; iedereengebruikt het!!
     Maar prima joh, geloof er vooral niet in, ik verkoop mn btc wel aan jou als ie op 500 duizend staat en jij het ook inziet😉

     • @ Toon (=Joost?) heeft op 26 februari 2021 geschreven:

      Ik ben het helemaal met meneer of mevrouw blablabla eens. Het is ongefundeerd speculeren en niets anders. Amazon gaat goed maar 95% van de .com bubbel bedrijven bestaat al lang niet meer. Verschil tussen Amazon en Crypto’s is dat daar een duidelijk business model achter zit. Echt iets anders dan een speculatieobject waar alleen criminelen wat aan hebben zoals meneer of mevrouw Logisch al zei. Blijf vooral in de hype geloven want er is een reden waarom serieuze beleggers die crypto’s mijden als de pest.

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear