Elon Musk is een filmgekkie. En dat laat hij graag zien in zijn auto’s. Bijvoorbeeld door ‘Wet Nellie’, de duikboot-Lotus uit The Spy Who Loved Me, in het infotainmentsysteem van Tesla te verwerken. De naam voor de snelste modus in Tesla, ‘Ludicrous Speed’, komt oorspronkelijk uit de film Space Balls (die je echt een keer moet zien). En ook ‘Maximum Plaid’, de snelste modus voor de nieuwe Tesla Roadster, komt uit de parodie van Star Wars.

De vlammenwerper

In Space Balls heeft het Yoda-karakter een merchandise-winkel met onder meer ‘Space Ball the flamethrower’ – een vlammenwerper speciaal voor kinderen (serieus, ga die film even kijken). En ook dat geintje voert Musk nu door: dit is de vlammenwerper van The Boring Company.
In december vorig jaar tweette hij: ‘Na 50.000 petten zullen we The Boring Company-vlammenwerpers gaan verkopen. Ik weet dat het niet helemaal bij het merk past, maar kinderen zijn er gek op.’ Die petten heeft hij nu allemaal verkocht. En belofte maakt schuld. Hieronder zie je Elon Musks vlammenwerper in actie.

Waar koop ik de vlammenwerper van The Boring Company?

Elon Musk verkoopt 19.000 vlammenwerpers. Ze kosten 500 dollar per stuk en er zijn er al meer dan 7.000 besteld. Voor 30 dollar krijg je er een ‘te dure brandblusser bij’. Of je ‘m legaal naar Nederland mag laten versturen, weten we niet. In Amerika zijn alle vlammenwerpers die minder dan drie meter ver werpen legaal. Het is in ieder geval een grappig collectors item, en Tesla krijgt weer wat broodnodige doekoes.

De vlammenwerper van Elon Musk

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie