Opel kan de Corsa nog zo vaak faceliften, er is maar een ding waarmee je écht onze volle aandacht krijgt. Dat zijn natuurlijk pk’s. De Corsa OPC stond op dat vlak altijd al zijn mannetje, maar er is altijd ruimte voor meer. Vooral omdat de Renault Clio RS al een tijdje de meeste pk’s in het betaalbare-mini-hothatch-segment liet noteren. Daarom is er nu de Corsa OPC Nürburgring Edition.

Het vermogen? 210 pk, in plaats van 192. Dit dankzij een aangepaste uitlaat, wat geklooi in het motormanagement en meer van dat soort dingen. Maar veel belangrijker is nog het nieuwe sperdifferentieel, waardoor je zonder spinnende binnenwieltjes de bochten uit kunt accelereren. Ook het onderstel en de remmen bleven niet onaangeroerd, wat ons doet vermoeden dat deze nieuwe Corsa een waar vreugdemachientje is geworden.

De cijfers ondersteunen dit idee: van 0 naar 100 vliegt het gebakje in 6,8 seconden en met minder dan 230 km/u zul je ‘m op de Autobahn niet inhalen. Gelukkig weet je meteen dat je met een Corsa ‘Ring Edition van doen hebt, wanneer je de 18-inch velgen, de dubbele uitlaat en wat speciale logootjes hier en daar spot.

Vanaf mei komt de Corsa OPC Nürburgring Edition op de markt in een beperkte oplage van 500 stuks. Zorg dat je erbij bent, lijkt ons.

Reacties

Meer van TopGear