Kan iemand vragen of het goed gaat met de Corsa? Volgens Opel is hij sinds de facelift ‘nog emotioneler’. Daarnaast zou hij gedurfder en intuïtiever zijn. Of dat zo is, mag je zelf oordelen. De Opel Corsa heeft is ieder geval een kleine facelift ondergaan en draagt nu het ‘Vizor’-familiegezicht, dat je ook kent van de Astra. Het is in ieder geval de knapste Opel Corsa sinds tijden.

De Opel Corsa Electric (dus niet meer Corsa-e!) rijdt nu 402 kilometer ver op één lading als je de versie met 156 pk kiest. Ga je voor de versie met 136 pk, dan krijg je een iets kleinere actieradius van 357 kilometer. Dit is een toename van 20 kilometer. In 30 minuten kun je de kleine hatchback nu opladen van 20 naar 80 procent.

De Opel Corsa komt na facelift ook nog als benzineversie

Nog liever niet aan de stekker? Dan kun je kiezen uit een Opel Corsa met een 100 pk sterke benzinemotor, of eentje met 136 pk. Beide versies krijgen een mild hybridesysteem van 48 volt. Hier zul je in de praktijk weinig van merken, behalve misschien in het verbruik. Met een beetje geluk is de uitstoot iets lager, waardoor de benzine-Corsa iets goedkoper wordt door de afgenomen BPM.

Opel verbeterde de stoelbekleding, de schakelpook voor de benzineversies en het stuur is nieuw. Het infotainmentsysteem is grondig herzien met nieuwe graphics en snellere hardware. Ook zou er kunstmatige intelligentie aanwezig zijn. Belangrijker is dat er nu ook draadloze Apple CarPlay en Android Auto is. Ook kun je bevelen tetteren naar de auto door eerst ‘Hey Opel’ te zeggen.

Andere uiterlijke kenmerken

Bij bepaalde uitvoeringen van de Corsa is het dak nu zwart. De typenaam ‘Corsa’ staat nu centraal op de bips en nieuw is de lakkleur Grafik Grey. Daarnaast is het logo nu zwart of zijdeglans zilver. De neppe luchtinlaten in de voorbumper zijn iets groter. Wat de vernieuwde Opel Corsa moet gaan kosten, is nog niet bekend.

Reacties

 • De kung heeft op 7 januari 2024 geschreven:

  Net nieuw gekregen.

  Heb nu de benzine versie 4 GS line 101 pk.
  Ben zeer te spreken over het rij gedrag gaat als een raket ook in de gewone stand maar met standje sport merk je zeker wat hij in huis heeft al heb je die niet echt nodig .Rij gedrag voelt heel goed aan boven verwachting.
  Alles lekker goed overzichtelijk op het dashboard en makkelijk te bedienen.
  Mijn versie heeft dan ook alles er op en der aan in klapbare spiegels gaan automatisch in net zoals alles vanzelf sluit bij het verlaten van de auto geen sleutel nodig.
  10 inches scherm elektronische rem etc.
  Gewoon weg een top auto

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)