Een plaatje van een gecamoufleerde, hevig bespoilerde Pagani Huayra sijpelde onlangs het internet op en vormt het eerste briljante nieuws van 2016.

Vorig jaar liet Pagani aan ons doorschemeren dat een hardcore-versie van de Huayra zijn opwachting maakt op de autoshow van Genève in maart. Horacio Pagani omschreef de auto als een speciale traktatie 'voor alle Pagani-fans overal ter wereld'. Ware het niet dat er maar twintig exemplaren gemaakt zullen worden, en dat ze alleen zullen worden verkocht aan mensen die al een of meerdere Pagani's hebben.

Deze foto bevestigt dat die mensen een mooie tijd tegemoet gaan. Er zijn nog geen details over de auto vrijgegeven, maar de monsterlijk grote achtervleugel duidt op monsterlijk heftige downforce en dus op serieuze circuitprestaties. En op veel vermogen. Meer dan 750 pk, als we een gokje mogen doen.

Behalve de hashtag #huayrabc gaf Pagani geen verdere info bij het plaatje, dus het is nog even afwachten wat ons precies te wachten staat. Ondertussen kunnen we je wel alvast melden dat er ook een Huayra roadster in de pijplijn zit, plus nog meer speciale edities. 'Als je naar de geschiedenis van de Zonda kijkt,' zei Pagani ons vorig jaar, 'moet je je er een beeld bij kunnen vormen. Dat patroon zullen we waarschijnlijk volgen. Dus komt er een roadster, een coupé – de hardcore "traktatie" – misschien een special edition roadster, nog een "traktatie", en zo nog allerlei moois', voegde hij toe.

Zo wordt 2016 plotseling een stuk spannender, nietwaar?

Reacties