[tg_video]//www.youtube.com/embed/6P88o4SYK2c[/tg_video]

Twee bruten uit Maranello – eentje gloednieuw, eentje mooi gerijpt – nemen het tegen elkaar op in de Zuid-Europese bergen. Stop maar gewoon even waar je mee bezig bent.

Er is een persoon ergens in de warmere regionen van ons continent die de beschikking heeft over zowel een nieuwe Ferrari LaFerrari als over diens voorganger, een zilvergrijze Enzo. Die persoon is zo goed geweest om deze twee jongensdromen een stel bochtige bergpaden op te sturen, voorzien van een paar camera's en – uiteraard – een microfoon. Ach, wat zijn we blij met die microfoon.

De Ferrari DeFerrari van deze persoon heeft een 800 pk sterke V12 tot zijn beschikking, plus een (auditief minder indrukwekkend) stel elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 163 pk. Dit alles zorgt voor een 0-tot-100-tijd van nog geen drie seconden, 0 tot 200 in minder dan zeven seconden en 0 tot 300 in 15 seconden. De Enzo is ook geen lieverdje; dankzij zijn V12 met 660 pk doet hij 0 tot 100 in 3,6 seconden en bereikt hij een top van zo'n 350 km/u.

Maar het gaat hier even niet om de cijfertjes. Het gaat hier om het geluid. Goed, we hadden zelf een weg met minder fietsers en, eh, minder ravijnen uitgezocht, maar de dubbele (en nog wel meer, waarschijnlijk) Ferrari-eigenaar houdt alles en iedereen gelukkig heel. En de wereld heeft weer een videootje om met open mond naar te kijken en te luisteren. Klik hierboven voor het spektakel.

Oh, en hieronder een bonus: dezelfde twee auto's in een tunnel, verwikkeld in een wedstrijdje toeren maken. Oh jee.

 


Reacties