Alle exemplaren van de Ferrari Enzo kwamen met een ongelofelijke V12-motor, gelukkig. Maar slechts één van de supercars verliet de fabriek in de kleur matte nero opaco‘. En in twintig jaar is de auto bovendien bijna niet gebruikt. Dit allemaal zorgt ervoor dat deze Enzo waarschijnlijk een serieuze duit moet opleveren.

In die tijd kwamen de meeste Ferrari’s in het bekende rosso corsa, met een aantal uitzonderingen in het geel, blauw en zilver. Ferrari maakte een paar uitzonderingen voor de trouwste klanten, zoals één wit exemplaar. Deze matzwarte Ferrari Enzo ging bijvoorbeeld naar een lid van de koninklijke familie van Brunei en werd onderdeel van een indrukwekkende Ferrari-collectie.

De matzwarte Ferrari Enzo werd weinig gebruikt

RM Sotheby’s vertelt dat de bouw van de auto bijna vier maanden duurde en dat hij op 15 oktober 2004 werd geleverd. ‘De one-off verbleef in de verblijf van de familie in Londen. Daar rolde hij af en toe door de straten van Hampstead, Mayfair en Knightsbridge voordat hij naar de regio Azië en Oceanië werd gestuurd’, zegt het veilinghuis. In totaal reed de auto 5.740 kilometer.

Carrozzeria Zanasi – Ferrari’s speciale verfwinkel die bijvoorbeeld ook de Special Projects van kleuren voorziet – zorgde voor een opfrisbeurt. Ze vervingen de lampen, de ‘plakkerige’ schakelaars en de glasplaat boven de motor. Uiteraard werd de Enzo compleet overgespoten in de speciale kleur. Het bonnetje? 110.000 euro. Een flinke rekening na nog geen 6.000 kilometer.

De 6,0-liter V12 produceert 660 pk en 657 Nm. Dit is goed voor 0-100-tijd van 3,65 seconden en een topsnelheid van meer dan 350 km/u. Een richtprijs voor de matzwarte Ferrari Enzo heeft RM Sotheby’s niet afgegeven, maar het koopje van de eeuw zul je hier niet vinden.

Reacties

  • Sibren heeft op 24 november 2022 geschreven:

    Typefout in de titel: “matzware”

    EDIT: aangepast, dank!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)