Bigfoot, het Monster van Loch Ness en de witte Ferrari Enzo. Velen beweren ze gezien te hebben en toch kan niemand instaan ​​voor hun bestaan. Tot nu toe dan. Helaas heeft niemand een gigantisch dino-achtig wezen gevonden in een Schots meer, maar de enige ‘echte’ witte Enzo ter wereld, wordt op 29 juni geveild via RM Sotheby’s. Van Bigfoot verwachten we deze week ook definitief bewijs.

Yep, de veiler omschrijft dit als ‘de legendarische witte Enzo’ omdat dit de enige Enzo is die de fabriek in de kleur Bianco Avus mocht verlaten. Het is één van de twintig Enzo’s die werd beschreven als ‘extracampionario’. Dit zijn de auto’s die in een afwijkende kleur gespoten werden. Een optie voor alleen de allerspeciaalste klanten.

De witte Ferrari Enzo draagt chassisnummer 133023

De Ferrari Enzo met chassisnummer 133023 was dus de enige die ooit de fabriek verliet met een witte lak. In in mei van 2003 ging hij naar de klant toe. Hij heeft een zwart lederen interieur, Rosso Corsa-wijzerplaten en koolstofvezel kuipstoelen met zwarte stoffen inzetstukken. Met de bovenstaande foto’s krijg je wel serieuze Miami Vice-vibes, of niet?

Helaas is de witte Ferrari Enzo zelden in het openbaar gezien omdat het aanvankelijk werd verkocht aan Duits-Zwitserse miljardair die erg op z’n privacy was gesteld. In 2011 ging de auto naar Hong Kong ging, waar de nieuwe eigenaar hem niet registreerde voor gebruik op de openbare weg. De atmosferische V12-motor liep in totaal slechts 9.600 kilometer. Wel kreeg hij alle beurtjes netjes van Ferrari.

Er is geen schatting qua prijs

Er is geen minimumprijs ingesteld; wie het hoogste bied, die krijgt hem. Dus ook als het hoogste bod een tientje is. Dat lijkt ons niet heel waarschijnlijk, al wil RM Sotheby’s ook geen schatting geven van de waarde van deze witte Ferrari Enzo.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)