Een geinig verhaal van de andere kant van de wereld. In een veldje stond al zes jaar een Ferrari 456 GT met significante schade te verpieteren bij een boerderij toen ene Reuben hem kocht. Voor een prikkie mocht de Ferrari met hem mee naar huis. Twee weken en omgerekend nog geen 8.000 euro later stond er een rijdende Ferrari, maar niet meer met een V12.

Reuben maakte een vuurspuwende driftauto van de 456 GT. De Ferrari kreeg een buizenframe als neus waarin hij een wankelmotor van Mazda legde en binnenin plaatste de handige klusser een rolkooi en kuipstoelen. Misschien niet de droom van elke purist, maar het is een beter lot dan nog eens zes jaar wegroesten in een veldje.

Daar was Ferrari het niet mee eens. De hoge piefen in Modena stuurden een stop-hou-op-brief (een hobby van de Italianen) naar de Nieuw-Zeelander met de vraag of hij hun merknaam niet wil besmeuren. Als reactie maakte Reuben een geniale excuusvideo (3:30), waar het sarcasme van afdruipt. Of Ferrari vervolgstappen gaat ondernemen, is niet bekend.

Update: Een storm in een glas water, zo meldt The Drive. Ferrari schijnt nooit een brief gestuurd te hebben. Ga maar weer verder met waarmee je bezig was.

Ferrari is boos op Ferrari met wankelmotor

Reacties

  • J Prinsen heeft op 29 februari 2020 geschreven:

    Nice, but as an 456 owner i prefer the V12, eventhough i thought about it to converting it onto lpg,

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)