Kennen we de Ferrari P4/5 nog? Dat is de duurste Ferrari aller tijden, die fungeert als boodschappenautootje van de volslagen autogestoorde (en, gelukkig voor hem, steenrijke) Jim Glickenhaus. Wel, vriend Jim heeft nu besloten dat hij de auto het circuit op gaat sturen.

Om de beauty klaar te stomen voor het betere racewerk wordt alles uit de kast gehaald. Zo werden een 430 Scuderia en een F430 GT2 aangeschaft, die vervolgens gestript werden en hun vitale onderdelen moesten doneren aan de P4/5, die hierna de toevoeging ‘Competizione’ heeft gekregen. Dit is een Photoshopje van hoe het resultaat er ongeveer uit gaat zien. Schitterend, dachten wij zo.

Eigenlijk zou de P4/5 Competizione dit jaar al meerijden met de 24 uur van de Nürburgring, maar het lukte niet om alles op tijd in orde te krijgen. Volgend jaar maakt de auto echter zijn opwachting aan de start van de slopende endurance-race. Met dank aan een van de grootste autoliefhebbers van onze tijd. Hij had de P4/5 immers ook gewoon in een museum kunnen parkeren.

Advertentie

Reacties

Advertentie