Je zag een paar maanden geleden al wat korrelfotootjes langskomen, vergezeld van een gerucht dat Ferrari een speciale unieke auto voor Eric Clapton had gemaakt. Nou, in Maranello geven ze het nu eindelijk toe.

Het nieuwe karretje van de rockgitarist heet SP12 EC. Verantwoordelijk voor design is Centro Stile Ferrari, in samenwerking met Pininfarina en de nodige ingenieurs. Onderhuids is de SP12 een 458 Italia, maar qua uiterlijk is het een eerbetoon aan Claptons favoriete Ferrari, de 512 BB. Een twaalfcilinder boxermotor was helaas niet in de moderne machine te bouwen, dus brult in de SP12 de standaard V8 van 4,5 liter, goed voor 570 pk. Een 458 Italia spurt daarmee in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u en tikt een topsnelheid van boven de 320 km/u aan.

Clapton is zielsgelukkig met zijn SP12 en noemt het proces achter de auto, van kaal ontwerp tot bouw, ‘een van de geweldigste dingen die ik ooit heb meegemaakt’. Ferrari zegt over het project: ‘Als bij het creëren van muziek, waar men de juiste noten op de juiste plaats zet om samen een indrukwekkend stuk te vormen, zo vond ook het creatieve proces achter de SP12 EC plaats.’ Mooi bruggetje gemaakt.

Reacties