Dit jaar viert de Ferrari 458 Speciale zijn tiende verjaardag. Nog altijd zingt de 4,5-liter V8-motor tot 9.000 tpm. Sommige mensen vinden hem perfect zoals hij is, maar anderen vinden het toch jammer dat hij nooit geleverd is met een handbak. Gelukkig zijn er handige liefhebbers die de Speciale ombouwen tot een versie met een handbak.

Een tuner uit Miami genaamd Modificata zit achter de wissel. Daarvoor zijn de flippers achter het stuur en de oude versnellingsbak uit de Ferrari gehaald. Daarvoor in de plaats komt een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen in H-patroon en natuurlijk een derde pedaal. Er zit geen hoes om de pook waardoor je precies kunt zien waar de pook naartoe gaat. Een gated shifter, dus.

Specificaties van de Ferrari 458 Speciale

Daarnaast haalt Modificata een ‘substantieel’ deel van het gewicht van de Speciale weg. Hoeveel kilo en hoe ze dat doen, vertelt de tuner niet. Met 1.395 kilo is de 458 Speciale op zichzelf al geen zware jongen. De V8-motor produceert trouwens 605 pk en 540 Nm. Daarmee sprint de 458 in 3 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is 325 km/u.

‘Dit project is echt een liefdeswerk voor ons geweest. En vergis je niet, er is veel tijd in gaan zitten. Voor alle obstakels die we op de weg zijn tegengekomen, is er geen betere beloning dan de Italiaanse symfonie van 9.000 tpm en het metalen klik-klak van de gated pook’, schrijft de tuner onder de video. We hadden het zelf niet beter kunnen verwoorden. Hieronder zie de Ferrari 458 Speciale met handbak in actie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)