Het gaat niet zo goed met Ferrari’s in Nederland. Iedereen kan zich de Enzo nog wel heugen die even geleden tegen een boom crashte, een klein jaar geleden vloog er een 488 Pista van de weg in Wassenaar en afgelopen weekend zag half Nederland hoe Frank Stigter zijn Ferrari Testarossa in de Amsterdamse havens in het water reed. Deze ondergaat waarschijnlijk hetzelfde lot als de Ferrari Mondial die uit het IJ gevist werd.

Afgelopen weekend voegde deze Ferrari 458 Speciale zich bij de lijst pechgevallen. Volgens fotograaf Timo gaf de eigenaar te veel gas voor de koude banden en knalde de auto op een van de betonblokken langs de weg. Hoewel de betonblokken vriendelijk aflopen naar de weg toe, brengen ze alsnog veel schade toe aan de velgen als je ze hard genoeg raakt. Ook de zijskirt en de achterbumper liepen schade op.

Overigens was het een weekend vol pech. Ergens anders in het land reed een BMW M3 tegen een Audi R8 met een hoop Abt-onderdeeltjes. Onderweg naar dezelfde meeting was er een kettingbotsing met een Audi RS 4, Renault Mégane RS, een Mini en nog wat auto’s.

Wat is dit voor Ferrari?

Het is overigens een speciale Ferrari 458. Of we bedoelen eigenlijk een Ferrari 458 Speciale – de performance-variant van de 458 Italia. De 4,5-liter V8 mikt er 605 pk tegenaan, wat 35 meer is dan de Italia. En dus kun je met de Speciale in 3 seconden rond naar 100 km/u (0,4 seconde sneller) en rij je na 9,1 seconden al 200. We adviseren je om dit niet te proberen met koude banden.

Reacties

  • Fritz heeft op 12 april 2022 geschreven:

    Dat ander ongeluk met die Audi R8 en die BMW was niet in Nederland.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)