Het grote boze internet zal je vertellen dat elke Ferrari op een gegeven moment zal afbranden. Monteer twee enorme superchargers op de 6,0-liter V12 en je zult dit proces bespoedigen.

De oorzaak ligt in dit geval niet bij Italiaans temperament – maar gewoon bij een ongeluk voorafgaande aan de brand. Een tikje van een Ford-driftmachine beschadigde de brandstofleiding waardoor de racebrandstof rijkelijk het motorruim kon besprenkelen.

Pech, maar toch ook niet. Was coureur Federico Sceriffo een stukje verder tot stilstand gekomen, stond hij met zijn deur tegen de wand – en had hij voor een hete verassing gestaan. Federico probeerde nog het blussysteem te activeren, maar de vlammen weerhielden hem hiervan. Hij moest toekijken terwijl de brandweer zoveel mogelijk van de auto probeerde te redden.

En dat deden ze. Of nou, nét genoeg. De 900-pk sterke driftmachine zal uit de as herrijzen en opnieuw flaneren over het circuit tijdens de Formule Drift-competitie. Het FFF Drifting Department-team is druk bezig met de reparaties. Het doel is de derde ronde van de competitie in Orlando, Florida. Voor de kenners: dat is dus al aan het einde van deze maand.

Dat worden lange dagen en nachten. Burning the midnight oil, zouden ze zeggen in Amerika. Of nou, doe dat maar niet, trouwens. We kijken er nu al naar uit.

Ferrari 599-driftauto brand af

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie