Soms moet je iets de ruimte geven om te groeien. Tien jaar geleden was Fiat nog voor 50 procent eigenaar van Ferrari, maar sinds het een zelfstandig merk is, is het hard aan het groeien. De waarde van Ferrari overstijgt nu die van Fiat, Opel en Peugeot bij elkaar. En nog alle andere merken die in het concern Stellantis zitten. En dat terwijl Stellantis ruim vierhonderd keer zoveel auto’s verkoopt.

Qua aandelen gaat Ferrari de laatste tijd wel lekker. Bloomberg schrijft dat de waarde van Ferrari met 34 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Daarmee boekt het merk de grootste stijging van alle Europese autofabrikanten. Als je de waarde van alle aandelen bij elkaar optelt, krijg je de beurswaarde van het sportautomerk.

Waarde van Ferrari

De beurswaarde van Ferrari ligt nu op 49,3 miljard euro. Daarmee komt Ferrari nog lang niet in de buurt van het autofabrikant met de hoogste waarde. Zo is Toyota 215 miljard euro waard en Tesla is zelfs meer dan 500 miljard euro waard.

Door tegenvallende cijfers in het eerste kwartaal is Stellantis nu 47,1 miljard euro waard. De groep boven Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Opel, Peugeot en nog een hoop andere merken verkocht vorig jaar trouwens 5,78 miljoen auto’s. Ferrari lukte het om vorig jaar 13.221 auto’s te verkopen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie