Een bijzonder gevolg van de coronacrisis in Europa. In België is aan de politie van West-Vlaanderen gevraagd om de flitspalen langs de weg uit te schakelen en om geplande controles te schrappen. Door het coronavirus zitten veel politieagenten thuis en is er niet genoeg capaciteit om de bekeuringen te verwerken, zo meldt HLN.

Het verzoek komt vanuit Filipe Jodts, de nieuwe procureur des Konings van West-Vlaanderen, een positie die in Nederland vergelijkbaar is met de hoofdofficier van justitie. Hij benadrukt wel dat hij de korpschefs niet kan verplichten zijn verzoeken op te volgen. Er kan dus nog wel geflitst worden als de politie dat belangrijk vindt. ‘De burger weet dus niet welke palen wel werken. Da’s belangrijk voor de verkeersveiligheid’, zegt hij tegen HLN.

‘Voor alle duidelijkheid: West-Vlaanderen wordt geen walhalla voor snelheidsduivels. Dat ze niet denken dat ze nu vrij spel hebben op onze wegen. Het is niet dat er géén enkele snelheidscontrole meer zal zijn. Maar wel véél minder, toch als het van mij afhangt’, zegt Jodts. Tot en het halverwege april werkt de politie in België met een minimumbezetting, in ieder geval voor de administratie.

Foto: DPP Law

Advertentie

Reacties

  • SebVettelFan 5 heeft op 20 maart 2020 geschreven:

    HAHAHA geweldig nieuws. Niks 100, doorsjezen met die handel…… jammer dat het nog steeds lijkt alsof ze asfalteren met kinderkopjes

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie