Elk jaar houdt Jeep in april een offroad-feestje in het Amerikaanse Moab voor liefhebbers van het merk. De timing van Ford om precies tijdens dat evenement een paar samenwerkingen met tuners bekend te maken voor de Ford Bronco, is natuurlijk geen toeval. Het bedrijf Maxlider Motors was door geen van beide merken uitgenodigd – en dat willen ze graag even compenseren, en wel met meer wielen.

Nu is hier de Ford Bronco 6×6

Maxlider Motors gaat de nieuwe Ford Bronco omtoveren tot een zeswieler. Veel details willen ze nog niet kwijt, maar gezien het differentieel tussen de achterste wielen, worden alle wielen aangedreven. Bij sommige conversies is dat niet het geval. Ford levert de Bronco met een 2,3-liter viercilinder of met een 2,7-liter V6. We nemen even aan dat deze de zescilinder krijgt met 314 pk – of meer.

Dit is wat hij kost

De prijs is minstens zo overdreven als de auto. Maxlider Motors ziet graag 399.000 dollar (ongeveer 335.000 euro, exclusief Nederlandse belastingen) verschijnen in ruil voor een Ford Bronco 6×6. Dat is net iets duurder dan een Hennessey VelociRaptor 6×6, die 350.000 dollar kost. Weet jij al welke je zou kiezen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)