Dat de nieuwe Ford Bronco komt, is zeker. Hoe de nieuweling eruit komt te zien, daar bestaat nog wat onduidelijkheid over. Lange tijd was iedereen het eens dat het een retro-modelletje zou worden met invloeden van de eerste generatie. Daarna verschoof de tendens naar een soort F-150, maar dan met een kortere wielbasis, geen laadbak en weinig retro-elementen. Toen lekte er nog wat, maar het was niet duidelijk of dat daadwerkelijk om de Bronco ging. Vandaag krijgen we eindelijk duidelijkheid. Alhoewel, een béétje duidelijkheid.

Want je kijkt naar de Ford Bronco R, de baja-racer op basis van de nog niet onthulde Bronco. De racer, voor zoverre je het verbouwde carrosserie kunt vertrouwen, laat al duidelijk lijnenwerk zien dat zo hoekig is als een stratenkaart van Manhattan. Hij strijdt met de Jimny, G-klasse en Wrangler tegen de opmars van de aflopen daklijn van de BMW X6 en consorten. En dat kunnen we louter toejuichen. De grille lijkt qua vorm overeen te komen met de eerste generatie Bronco. In hoeverre de wielkasten zo breed zullen blijven, is nog even de vraag. De wielen en de grondspeling zullen in ieder geval krimpen.

Deze rendering van de Bronco lijkt wel verdacht veel in de buurt te komen qua vorm en lijnen. Zelfs de grille komt overeen. Alleen de achterkant is een stuk hoekiger op de Baja-racer. Onderhuids zal de Ford Bronco het T6-onderstel gebruiken dat ook onder de Ford Ranger zit. We gokken dat er een V6 onder de motorkap zal liggen. Deze Ford Bronco R gaat in ieder geval meedoen aan de Baja 1000. Hij werd in slechts zes maanden bedacht en gebouwd. Hij eert de overwinning van Rob Hall en Larry Minor, die 50 jaar geleden met een Ford Bronco wonnen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear