De Ford GT 66 Heritage Edition – het is inderdaad een hele mond vol – is een hommage aan de 24 uur van Le Mans van ’66. In dat bewuste jaar kreeg Ford het met drie GT40 Mark II’s voor elkaar om alle podiumplaatsen te pakken.

Om de liefhebbers even wat kippenvel en overmatig speeksel te bezorgen, hebben we een paar details. De GT 66 Heritage Edition is uitgevoerd in een combinatie van zwart (glanzend of mat) en een zilveren dubbele lijn. Verder draagt hij de iconische ‘2’, het startnummer waarmee Bruce McLaren en Chris Amon de Le Mans van ’66 wonnen. Zowel op de motorkap als de zijkant zien we het terug.

Het interieur kent koolstofvezel stoelen, gestoken in een jasje van ebbehoutkleurig leer, afgemaakt met een een goudkleurig detail bij de hals. De riemen zijn gestikt met speciale blauwe garen. Op de hoofdsteun en het stuur staat ‘GT’ afgebeeld, ook ontbreekt het nummer 2 niet op de deurpanelen. De dorpels, ventilatie en middenconsole zijn ook volledig in koolstofvezel gehuld. Het geheel wordt afgemaakt met een mooi plaatje waar het serienummer op staat.

De Ford GT is al een behoorlijk exclusieve auto, maar we kunnen ervan uitgaan dat deze 66 Heritage Edition nog een tikkeltje exclusiever gaat worden. Ford wil niet eens zeggen hoeveel ze er gaan maken. De uitvoering zal enkel en alleen voor modeljaar 2017 beschikbaar zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear