Speciaal is het nieuwe normaal. Ford heeft niet minder dan zeven verschillende Heritage Edition-versies uitgebracht sinds de productie van de nieuwe GT eind 2016 begon, maar dit is misschien wel onze favoriet tot nu toe. En niet alleen omdat het de kleuren van Iron Man zijn.

De Alan Mann Heritage Edition is een eerbetoon aan de twee experimentele Ford GT’s uit de jaren zestig. Alan Mann Racing (AMR, niet te verwarren met Aston Martin Racing) bouwde de lichtgewicht racers in 1965 en ’66. Deze Mk1’s waren van aluminium en werden gespoten in de klassieke AMR-kleurstelling. Hoewel ze nooit races wonnen, droegen ze bij aan de ontwikkeling van de Le Mans-winnende Mk2.

De Alan Mann Heritage Edition toont uiteraard een vergelijkbare kleurstelling. Oh, en omdat het een Heritage Edition is, moeten er medaillons met racenummers op zitten. Zonder schilden geen retro, toch? Elders is er veel zichtbaar koolstofvezel op de frontsplitter, de dorpels, de spiegels en de diffuser achter. De lichtgewicht wielen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Stoepranden waren al geen goede vrienden van je.

Niet iedereen mag de Ford GT Alan Mann Heritage Edition kopen

Het interieur is redelijk ingetogen, met meer koolstofvezel en veel zwart alcantara. Kijk eens naar die rode schakelflippers – heerlijk. Ford zegt dat de Alan Mann Heritage Edition alleen beschikbaar zal zijn voor ‘goedgekeurde’ GT-klanten. Het aantal dat ze willen bouwen, is niet bekend. De productie van de GT zal dit jaar ergens eindigen, dus regel maar snel een exemplaar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)