Het is oogstseizoen voor filmauto’s uit de schijnbaar oneindige Fast & Furious-filmreeks. Na de Eclipse, Supra en Silvia kun je nu de meest controversiële driftmachine uit Tokyo Drift kopen: de Ford Mustang met Skyline-motor, maar dan zonder de Skyline-motor. Droog je ogen: er ligt iets anders moois onder de motorkap.

De filmstudio bouwde zes Ford Mustangs om voor de film, waarvan slechts één exemplaar de motor uit een Nissan Skyline kreeg. Dit showmodel werd ingezet voor de close-ups. Het stuntwerk werd door deze Mustang gedaan en zijn identieke tweeling. Na het filmwerk ging de groene coupé naar een liefhebber in Californië, die ‘m in de loop van zes jaar compleet restaureerde.

Deze Ford Mustang uit F&F Tokyo Drift is dus vanaf de grond vers opgebouwd. Een prachtige Roush Performance 347-kratmotor zorgt voor plezant gepruttel en ongeveer 450 pk. Schakelen doe je via de handbak met vijf versnellingen en Wilwood-remmen zorgen ervoor dat mensen zonder gordel hun tanden in het dashboard zetten bij een noodstop.

De 19-inchers van Volk uit de film zitten onder de auto en het certificaat van echtheid krijg je bij de aankoop, samen met een lading foto’s van de restauratie. De verkoper RK Motors schrijft dat ze graag wereldwijde levering verzorgen. De kosten hiervan komen bovenop de vraagprijs van 160.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)