The Fast and the Furious is de eerste film in de inmiddels achtdelige reeks en voor velen de vonk die de autoliefhebberij deed exploderen. Inmiddels mag je dan wel alles met een bodykit, neon, grote vleugels en felgekleurde bestickering belachelijk maken – je mag je roots niet verloochenen. Lieg daarom niet tegen jezelf en geef toe dat jij hebberig wordt van deze auto’s uit The Fast and the Furious.

TopGear sprak met John, de eigenaar van deze Mitsubishi Eclipse en Toyota Supra. De ultieme F&F-fan weet te vertellen dat het na de zwarte Civics de eerste getunede auto is die je in The Fast and the Furious ziet. Deze auto reed in de openingsscène op de parkeerplaats van het Dodger-stadion met Paul Walker achter het stuur. Later zag je hem op de parkeerplaats ogenblikken voordat Johnny Tran een stuntexemplaar opblaast.

Het is volgens John één van de vijf Mitsubishi Eclipsen die gebouwd werden voor The Fast and the Furious. Eentje werd opgeblazen in de film. De absolute heilige graal der F&F-Eclipsen staat in een museum in Duitsland: dat is de auto waarvan de vloer los trilt in de beruchte dragrace. Nog een andere staat in een museum in Amerika. Dit exemplaar staat bij de autodealer Platinum Cars Sales Ltd in Engeland.

Onder de motorkap van deze Mitsubishi Eclipse ligt een 2,0-liter turbomotor (‘Not a bad way to spend ten grand’), wat voor een Eclipse volgens de eigenaar al een zeldzame motor is. Combineer dat met de geschiedenis van deze auto en je kunt concluderen dat het een museumstuk is. De vraag is dus: zou je ermee durven te rijden?

De Toyota Supra uit The Fast and the Furious?

En dan is er nog deze Supra, een exacte replica van de de Toyota Supra uit The Fast and the Furious. De Toyota kreeg een Bomex-bodykit aangemeten, werd gespoten in de Lamborghini Diablo-kleur Arianco Atlas en kreeg dezelfde bestickering als in de film. De bouw duurde meer dan een jaar. John liet de Supra bouwen als pronkstuk voor in de showroom. Hij staat er voornamelijk zodat de eigenaar er zelf van kan genieten.

Wat kosten de auto’s uit The Fast and the Furious?

Ofwel: ‘What’s the retail on one of those?’ ‘Geen van beide auto’s staan echt te koop, maar ik heb ze online gezet met een prijskaartje zodat mensen ze kunnen zien. Ik weet zeker dat ik ze zou verkopen voor de juiste prijs. Ik heb nog niet echt nagedacht over een prijs, maar ik denk dat het meer moet zijn dan 75.000 pond [zo’n 85.000 euro] voor beide auto’s samen.’ Dat klinkt nog best schappelijk, gezien de prijzen die men tegenwoordig voor Supra’s vraagt.

De Mitsubishi Eclipse uit The Fast and the Furious in actie

Reacties

  • Djoya heeft op 12 april 2021 geschreven:

    hai zijn deze 2 auto’s te koop?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)