Hé lezers, denk eens even mee. We kregen deze foto’s binnen en het lijkt erop dat het een gecamoufleerde Ferrari FXX K Evo is die het tempo op de Nürburgring opvoert. Je weet wel, dat saaie circuit in Duitsland waar nooit wat gebeurt.

Even een opfrissertje

De Ferrari FXX K Evo is de kleinere versie van de FXX K, die weer is gebaseerd op de LaFerarri. De FXX K Evo heeft 23 procent meer neerwaartse druk dan de ‘normale’ FXX K. En zelfs 75 procent meer dan de LaFerarri. Ferrari vertelde ooit dat de Evo 640 kilo downforce genereert bij een snelheid van 200 km/u, met een maximum van 840 kilo.

Hoe dat komt? Door een nieuwe ontwerp voor de neus dankzij de kennis van Ferarri’s GT-raceprogramma. Daarbij werkt de vaste dubbeldekker-spoiler samen met de actieve achterspoiler. En ook die werd opnieuw geprogrammeerd. De dubbeldekker heeft twee zijvinnen en een soort haaienvin. De vortexgeneratoren (in mensentaal: vinnetjes) op de haaienvin helpen onder andere om de lucht schoon te maken. De koelsleuven bij de achterwielen zijn ook een stuk groter en de ophanging werd herzien, zodat deze al die downforce aankan.

De motor werd niet getuned, maar dat was ook niet nodig. De 6,3-liter V12 produceert 1.050 pk. Volledig bestemd voor de achterwielen. Van de 1.050 pk komt 850 pk uit de atmosferische motor. De rest komt van een elektromotor. Natuurlijk is het koppel ook niet mis, met maar liefst 900 Nm.

Wat is die gecamoufleerde Ferrari FXX K Evo?

Misschien is dit één van Ferrari’s nieuwste prototypes voor een nieuwe raceserie of de opvolger van de LaFerrari? Wie weet, maar onze ogen zeggen dat er geen fysieke aanpassingen zijn op deze gecamoufleerde Ferrari FXX K Evo. We denken ook niet dat het de opvolger van de LaFerrari is. Deze komt pas wanneer Ferrari de volgende technologische ontdekking heeft gedaan. En daar is het nog ietsjes te vroeg voor.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)