Het werk van tuner Mansory is dikwijls schandalig te noemen, maar illegaal is het veelal niet. Er zijn uitzonderingen, zoals deze Ferrari 488 die omgebouwd is tot ‘Siracusa 4XX’. De opgeleukte Ferrari is duidelijk geïnspireerd op de FXX K, het circuitspeeltje van Ferrari. Dat schiet bij het Italiaanse merk in het verkeerde keelgat. Ferrari vindt dat het inbreuk op intellectueel eigendom en de rechter is het met ze eens. Dat meldt Reuters.
Vooral de V-vorm in de neus van de Siracusa lijkt te veel op de Ferrari FXX K. Volgens Reuters heeft het vonnis een brede impact voor andere bedrijven die leunen op designs van bestaande producten, al geven ze nog geen specifieke voorbeelden. We kunnen ons zo voorstellen dat Misha Design ook een brief krijgt. Ook wordt er geen bedrag genoemd dat Mansory moet betalen. Voor nu staat de Siracusa nog op de website van Mansory, maar die zal spoedig verdwijnen of de bodykit zal worden aangepast. Helaas hebben we de foto’s nog.

Over de Ferrari FXX K

De Ferrari FXXK is een project van Ferrari’s Corse Clienti-divisie. Het is een omgebouwde LaFerrari voor het circuit en hij is in zeer beperkte oplage gemaakt. Doelgroep: het superrijke deel van de al bestaande clientèle, liefhebbers van ultieme high-performance-auto’s voor wie een speciale one-off, of rijden met een oude Formule 1-bolide niet volstaat. De Ferrari FXX K heeft 100 pk meer dan de oorspronkelijke LaFerrari. Van het totale vermogen wordt 860 pk gegenereerd door de 6,3-liter V12, de elektromotor levert de resterende 190 pk. De V12 heeft nieuwe nokkenassen, aangepaste inlaatspruitstukken en een uitlaatsysteem waar de dempers uit zijn gesloopt. Overigens is er tegenwoordig een nog extremere FXX K Evo.

Reacties

 • Chris heeft op 23 november 2021 geschreven:

  Ik vind het juist een van de weinige Mansory creaties die er wel goed uitziet, meestal wordt de auto er alleen maar lelijker van.

  Reageer
 • Raoulius heeft op 2 november 2021 geschreven:

  Ergens zou Ferrari juist trots moeten zijn dat er tuners zijn die in ieder geval een Ferrari gebruiken voor hun tunewerk.

  Anderzijds snap ik hun commotie omdat zij graag alleenrecht houden op hun producten.

  Zo is het, heb ik gelezen, ook niet toegestaan om een omgebouwde MR2 met Ferrari bodykit te voorzien van een Ferrari logo of een gelijkend logo.

  Zelf vind ik die Masory wel iets hebben, hoewel ik de echte Ferrari FXX K qua lampen wel mooier vind.

  Ik ben dan ook meer fan van een Alfa 159 dan een 156 om die reden.

  • Rrr heeft op 5 november 2021 geschreven:

   Een liefhebber weet wat een Ferrari is. Waar maken ze zich druk om.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)