‘Wat rijd je hard!’ ‘Waarom sla je hier nou af?’ ‘Kijk je wel uit voor die auto?!’ Als deze subtiele hints van je geliefde over je rijgedrag bekend in de oren klinken, hoeven we je waarschijnlijk geen verdere uitleg meer te geven over de titel van dit bericht.

Als je genoeg van de kritiek hebt en liever niet meer je partner in de auto hebt, ben je niet de enige. Uit onderzoek van RDWdata.nl (van een tijdje geleden) onder 1.028 Nederlanders blijkt dat 21 procent van de automobilisten liever alleen op pad gaat.

Vrouwen rijden het liefst alleen

Misschien wel opvallend is dat vrouwen meer de voorkeur geven aan een eenzaam ritje dan mannen. Dit terwijl 36 procent van de vrouwen aangeeft zich niet in te kunnen houden als het om de rijstijl van hun wederhelft gaat.

Volgens het onderzoek zijn de onderlinge ergernissen vooral te wijten aan de verschillende rijstijlen van mannen en vrouwen. Mannen vinden hun vriendin als een oud wijf rijden, en vrouwen vinden mannen juist te hard en roekeloos rijden. Komt het je bekend voor?

Een partner leidt af

Andere belangrijke irritaties in de auto zijn navigeren en afleiding door de partner. Vooral vrouwen zijn bij dat laatste de schuldige. Even snel een grappig plaatje of filmpje laten zien tijdens het rijden is nog steeds te veel afleiding.

Doe dat dus ook maar niet en ga het liever gezellig over koetjes en kalfjes hebben. Dan kun je ook geen ruzie krijgen in de auto en mag je de volgende keer weer mee als je partner achter het stuur kruipt.

Dit artikel werd oorspronkelijk in 2020 geplaatst. Het bericht is geactualiseerd en opnieuw geplaatst.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)