De komst van GTA 6 laat inmiddels zo lang op zich wachten dat de fans een beetje doordraaien. Elke pixel van Los Santos is inmiddels ontleed in de zoektocht naar hints van de makers over GTA 6. Ook wordt elk anonieme gerucht over GTA 6 op Reddit als absolute waarheid aangenomen. Maar hoeveel van deze geruchten moet je eigenlijk geloven? Tijd om te kijken hoeveel van de gelekte informatie over het huidige deel, GTA 5, uiteindelijk bleek te kloppen.

De locatie lekte twee jaar eerder al uit

Het spel GTA 5 kwam in 2013 uit. Al in 2011 verscheen er het gerucht dat het spel zou plaatsvinden in Los Angeles (of Los Santos, zoals ze het in de spelreeks noemen) en dat er drie speelbare karakters zouden zijn. Later dat jaar lekten ook de namen van de karakters uit aan de hand van een auditie voor stemacteurs. Twee van de drie gelekte namen bleken te kloppen.

In 2012 kwam Max Payne 3 uit en in de code van dat spel stond de volledige autolijst van de nieuwe GTA. Een jaar later bleek dat deze lijst helemaal leek te kloppen. Ook lekte vlak voor de release de volledige kaart van Los Santos uit. Er waren dus wel degelijk geruchten die waar bleken te zijn. Het probleem is dat deze juiste berichten zich ook toen verstopten tussen vele foutieve.

Een deel is goed gegokt

Er waren bijvoorbeeld ook geruchten dat je auto’s én wapens kon modificeren in GTA 5, en dat je als speler onder invloed kon zijn. Dit soort voorspellingen categoriseren wij gewoon onder ‘goede gok’. Als wij nu voorspellen dat de game zich afspeelt in Vice City, Liberty City of Los Santos dan hebben we het waarschijnlijk ook wel goed.

Geruchten die niet waar bleken te zijn

Voor alle juiste geruchten en alle juiste gokjes waren er dus een hoop onzinberichten. Zo zouden er seizoenen zijn in het spel en zou je je aan de snelheidslimiet moeten houden. Ook lekten er een hoop releasedata waarvan er uiteraard ook maar één juist bleek. Tegelijk met het gerucht dat er drie speelbare karakters waren, ging er ook een gerucht dat er maar één karakter was. Dus hoe weet je wat er klopt?

Welke geruchten over GTA 6 moet je nu geloven?

In principe dus géén. Het is achteraf goed te zien welke geruchten klopten, maar met de stortvloed aan ‘informatie’ die we nu over GTA 6 hebben, is het onmogelijk om het kaf van de koren te scheiden. Bovendien zijn er al een hoop geruchten over aankondigingen en releasedata onjuist gebleken. De regel is met alles: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.

Wanneer de makers écht op het punt staan om GTA 6 te onthullen, dan zou er nog wel wat kunnen lekken. Ook verschijnt er op een gegeven moment een trailer waaruit je een aantal dingen kunt afleiden, en zo kun je een betere inschatting maken of iets op waarheid gebaseerd is. Maar we zitten op dit moment nog te ver van de releasedatum van GTA 6 af om écht dingen te kunnen voorspellen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear