Ooit je afgevraagd hoeveel mensen er aan GTA 5 en GTA Online hebben gewerkt? Vraag het je gerust nog wat langer af, want wij gaan alle namen niet tellen. Het zijn er in ieder geval meer dan 1.000 en Rockstar bedankt ze nu allemaal op een speciale webpagina, als een soort aftiteling van een film. Het lijkt er dan ook op dat Rockstar rustig het werk aan de game uit 2013 aan het neerleggen is.

Een aftiteling doe je niet aan het begin van een film, maar op het einde. Er staat vanuit de ontwikkelaar nergens de bevestiging dat ze stoppen met de doorontwikkeling van het populaire spel, maar het klinkt ons wel in de oren alsof ze aan het afbouwen zijn. Zeker nu Rockstar al heeft bevestigd druk bezig te zijn met de nieuwe GTA 6, waar helaas nog weinig over bekend is.

Boven aan de speciale pagina zegt Rockstar: ‘Grand Theft Auto V en Grand Theft Auto Online vertegenwoordigen de gezamenlijke inspanningen van ons wereldwijde team gedurende vele jaren. We willen iedereen erkennen en bedanken die heeft bijgedragen aan deze games, vanaf de oorspronkelijke lancering in 2013 tot aan de dag van vandaag.’

Op het negenjarig jubileum houdt Rockstar het voor gezien

Als de aftiteling inderdaad het begin van het einde is, zullen er geen grote updates meer komen voor GTA Online. De planning lijkt te kloppen. GTA V kwam op 17 september 2013 uit en we zitten nu bijna weer op die datum. Al zou een tienjarig jubileum natuurlijk iets mooier zijn. Je kunt niet alles hebben. Een beoogde releasedatum voor GTA 6 is nog niet bekend.

Waarschijnlijk blijven de servers van GTA Online nog een flinke tijd draaien. Een hoop mensen staken dagen van hun leven in het spel en door de jaren heen spendeerden genoeg mensen echt geld om credits in het spel te kopen. Daarbij kwam er dit jaar nog een vernieuwde versie uit voor de nieuwe consoles.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear