We gokken erop dat veel van de mensen die dit bericht lezen nog niet eens geboren waren toen deze Mercedes 500 SL in 1991 werd gestolen uit een Amerikaanse showroom. (En als je al wel geboren was, kun je je langzaam oud beginnen te voelen.) Omdat de Mercedes nog niet eens voor de eerste keer verkocht was, beschikte hij nog over een maagdelijke kilometerstand.

De 500 SL werd 26 jaar lang opgesloten

De dief die zich deze deze 500 SL toe-eigende, besloot dat het ook maar het beste was als de 5,0-liter V8 met 326 pk verder niet gebruikt werd. Of hij niet de weg op durfde of dat hij de Mercedes te mooi vond om te gebruiken, weten we niet. Het resultaat is in ieder geval dat er nu slechts 1.186 mijl (1.909 kilometer) op de teller staat, zo goed als nieuw dus.

Zo bracht de gestolen Mercedes 500 SL 26 jaar door in gevangenschap. In die tijd bleef de beige leren bekleding nog compleet in nieuwstaat. En zeg nou zelf: met dat blauwe kleurtje waan je je toch gelijk weer in de jaren negentig? Er staat in de advertentie dat er kleine krasjes en deukjes op de auto zitten, maar die hebben wij niet kunnen ontdekken op de foto’s.

De gestolen Mercedes 500 SL wordt nu geveild

Eind 2018 werd de gestolen Mercedes bevrijd door een verzekeringsmaatschappij. Die besloot dat het nu tijd was om de jongklassieke 500 SL een onderkomen te bieden bij een nieuwe rechtmatige eigenaar. Daarom wordt hij vandaag geveild. Het hoogste bod op het moment van schrijven staat op een kleine 14.000 dollar. Aangezien het hierbij om een vrijwel nieuwe 500 SL gaat, gokken we dat die prijs nog wel gaat stijgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)