Jawel hoor, de Japanse hot-hatch kon blijkbaar nog stoerder. De Britse tuner Litchfield kocht twee exemplaren van de Toyota GR Yaris en verbouwde ze. Passend bij hete bak, stuurde we The Stig op één van de warmste dagen van de zomer het circuit op voor wat rondjes in de GR Yaris van Litchfield. Natuurlijk heeft onze coureur wederom geprobeerd het maximale uit de auto te halen.

Het doel van de getunede Toyota GR Yaris is volgens de tuner om de auto ‘bruikbaarder en leuker om te rijden’ te maken. Nóg leuker om te rijden? Volgens Litchfield zit hem dat onder andere in meer vermogen. De 1,6-liter drie cilinder is zo’n 40 pk sterker geworden; van 260 pk naar ruim 300 pk. Daarnaast staat hij 40 millimeter lager op zijn pootjes, maar wat doet dat alles met de snelheid?

Hoe snel is de getunede Toyota GR Yaris?

The Stig weet het rondje op het TopGear-circuit af te ronden in 1 minuut en 25 seconden. Daarmee is hij 0,6 seconden sneller dan de vorige Civic Type R. Zegt dat nog niet zoveel? De GR Yaris zonder Litchfield-pakket doet 1 minuut en 27,5 seconden over dezelfde ronde. Daar kun je nog eens mee thuis komen. Bekijk hieronder de beelden van de The Stig in de aangepakte GR Yaris.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)