We blijven stiekem wat jaloers op StukTV-presentator Giel de Winter. Heus niet vanwege zijn auto’s (vooruit; een beetje), maar omdat hij van alle 1,1 miljard Instagram-gebruikers precies zijn voornaam als gebruikersnaam wist te claimen. Zelfs Max Verstappen moest een 1’tje achter zijn accountnaam plakken en jij loopt waarschijnlijk met een cijfer nèt onder de 70 achter je naam omdat je dat destijds hilarisch vond. En misschien nog wel – maar geen zorgen, mannen worden pas na hun 54e echt volwassen.

Een vergezocht intro? Misschien, maar laat Instagram nu precies de plek zijn waar Giel de Winter zijn nieuwste aankoop aan de wereld laat zien. In de showroom van VD Akker stond een Audi RS 6-R onder een doek op hem te wachten. De Audi RS 6-R is een creatie van tuner Abt. De Duitse pk-specialisten bouwden 125 exemplaren van de Audi RS 6 om tot een nog extremere versie van de powerstationwagen. En de auto was al geen doetje.

Van 600 naar 740 pk

Autospotters kunnen de specificaties van de Audi RS 6-R wel dromen, maar voor de zekerheid nog een keertje. De V8 gaat van 600 naar 740 pk en van 800 naar 920 Nm. De nieuwe 0-100-tijd is een bloedsnelle 3,2 seconden, wat 0,4 seconde minder is dan eerst. De topsnelheid groeit met 15 km/u naar 320 km/u. Aan de buitenkant gaat Abt aan de slag met flink wat grammen koolstofvezel (dat spul weegt nou eenmaal niet zoveel) en voor de binnenkant worden de rollen suède uit de kast getrokken.

Wat kost de Audi RS 6-R van Giel de Winter?

De ombouw naar Audi RS 6-R kost 130.000 euro en de nieuwprijs van een RS 6-R was minimaal 317.000 euro. De vraagprijs van dit gebruikte exemplaar was 276.000 euro. Mag het van jou trouwens nóg extremer, dan is er nog een Audi RS 6 Johann Abt als ultieme uitmonstering van de RS-station.

Audi Q8 Auto van Giel de Winter

Dit was de vorige bak van Giel de Winter:

Bekijk de matzwarte Audi Q8 van Giel de Winter

Advertentie

Reacties

 • Chef heeft op 13 januari 2022 geschreven:

  Zielige vloggertjes. Als ze een keer een kritisch woord krijgen dan is het altijd haat van anderen. Als de hype voorbij is kunnen ze weer burgers flippen bij de Mac.

  Reageer
 • @boy heeft op 13 januari 2022 geschreven:

  Domme boys zijn blind voor feiten. Feiten = haat. De rekening komt later!

  Reageer
 • boy heeft op 13 januari 2022 geschreven:

  Wat ben je lekker jaloers lieverd.

  Reageer
 • Mo heeft op 13 januari 2022 geschreven:

  Paar jaar veel geld verdienen. Paar jaar veel geld uitgeven. Populariteit voorbij. Binnen paar jaar failliet. Die vlogmannetjes gaan straks bij bosjes.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie