Nederlandse prijs Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition

Ze zijn al bijna uitverkocht en je gaat hem in Nederland spotten

Foto('s): AbtNederlandse prijs Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition
Foto('s): AbtAudi RS 6 Johann Abt Signature Edition in de showroom
Foto('s): AbtAudi RS 6 Johann Abt Signature Edition
Foto('s): AbtAudi RS 6 Johann Abt Signature Edition
Foto('s): AbtAudi RS 6 Johann Abt Signature Edition
Foto('s): AbtAudi RS 6 Johann Abt Signature Edition interieur
Foto('s): AbtAudi RS 6 Johann Abt Signature Edition interieur
Foto('s): AbtAudi RS 6 Johann Abt Signature Edition detail
Nederlandse prijs Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition
Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition in de showroom
Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition
Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition
Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition
Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition interieur
Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition interieur
Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition detail

Hoewel Nederlandse autokopers doorgaans een vrij saaie autosmaak hebben, zijn er hier en daar heus wat uitspattingen te vinden. Al met al staan er best wat Bugatti’s, Lamborghini’s en Ferrari’s op Nederlands kenteken. Of stationwagens die net zoveel kosten – een snelle zoekopdracht leert dat er minimaal vijf in Nederland zijn gekocht, ondanks de meerprijs van 125.000 euro ten opzichte van een standaard model. We gokken dat Abt geen moeite zal hebben met het verleiden van 64 mensen voor de nieuwe Signature Edition met 800 pk.

De Nederlandse prijs van de Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition

Een volledig standaard Audi RS 6 kost in Nederland inclusief alle belastingen maar zonder opties 192.918 euro. Voor een Audi RS 6-R met 740 pk moesten Nederlandse kopers minimaal 317.000 euro afdragen inclusief alle belastingen. Zoals verwacht ligt de Nederlandse prijs van de Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition nog net even iets hoger. ABT Sportsline Nederland meldt aan TopGear dat de nieuwste uitvoering van Abt minimaal 367.732 euro moet kosten. Dat is dus bijna 175.000 euro meer dan de standaard RS 6 kost.

Wat krijg je dan?

Om te beginnen verhoogde Abt het vermogen van de Signature Edition van 600 naar 800 pk. Het koppel groeit naar 980 Nm. Een topsnelheid van 330 km/u moet mogelijk zijn en in ruim 28 seconden zit de auto al op de 300 km/u. De 0-100-tijd 2,91 seconden, wat ronduit belachelijk is voor een stationwagen. Uiteraard kleed Abt de binnen- en buitenkant leuk aan met rood koolstofvezel.

Elke Signature Edition krijgt een klein stukje van een aambeeld uit de werkplaats van Abt uit 1896. Bovendien bouwt Abt slechts 64 exemplaren, dus je koopt ook wat exclusiviteit. Eén persoon zet één auto in elkaar. Een beetje het ‘one man, one engine’-principe van AMG, dus. Overigens moet je wel snel zijn, de Nederlandse importeur verwacht dat ze voor het einde van deze dag helemaal zijn uitverkocht. Je gaat de Signature Edition in ieder geval in Nederland spotten.

Reacties
  1. […] end », Promises Hans-Jürgen Abt. The price of the vehicle was not communicated but, according to Top Gear Pays-Bas, the additional cost compared to the RS6 would be 125 000 €, or more than 250,000 € in the […]

  2. Chris zegt op 11 juni 2021 om 14:28:

    Vreselijke patserbakken, gelukkig dat ze bijna uitverkocht zijn, en in NL weinig gezien zullen worden (er zijn hier weinig gekken die hier zo absurd veel geld voor over hebben).

  3. Justin zegt op 10 juni 2021 om 18:39:

    En dan zeggen ze dat geld niet gelukkig maakt. De RS6 en RS7 zijn gewoon kunst.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken