Ben je niet bekend met een van de spannendste gevechten uit de autogeschiedenis, ga dan zeker Ford v Ferrari checken zodra hij in de bioscopen verschijnt. De vete tussen Ford en Ferrari eindigde in een dominante overwinning van het Amerikaanse merk. Ford won vanaf 1966 vier achtereenvolgende jaren de 24 Uur van Le Mans. Daarna zou nooit meer een Amerikaans team de langeafstandsrace winnen.

Goed, Ford pakte met de nieuwe GT in 2016 de overwinning in de GTE-klasse, maar dat is niet genoeg, vindt Jim Glickenhaus. Zijn Glickenhaus SCG 007 moet de eerste Amerikaanse auto in vijftig jaar zijn die de overwinning pakt op Le Mans. Naar eigen zeggen werken ze al vijftig jaar aan dit doel. Deze LMP1-racer moet niet alleen Le Mans winnen, Glickenhaus komt ook met een straatlegale versie, die zal dan SCG 007S heten.

Een 3,0-liter biturbo V6 zorgt voor de aandrijving van de Glickenhaus SCG 007. De nieuwkomer doet mee in de gloednieuwe hypercarklasse, waar de Amerikaans het in ieder geval gaat opnemen tegen de Aston Martin Valkyrie. Toyota en Koenigsegg toonden ook interesse. Mercedes zal niet van de partij zijn. En het lijkt erop dat Ferrari ook niet mee zal doen. Meer informatie over de Glickenhaus SCG 007 volgt later.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)