Daniël en Raven gingen met z’n tweeën op vakantie en scoorden daarvoor een vliegticket vanuit ‘Brussel Zuid’. Net als duizenden boekten ze een parkeerplaats bij Charleroi Airport. Ze hadden verder gekeken dan het eerste zoekresultaat en een plek gevonden die in orde leek.

De reviews op de site waren lovend en er werd geadverteerd met de woorden ‘veilig, betrouwbaar, bewaakt’. Dan zal het wel goed zijn, toch? Het zijn termen die vrij te interpreteren zijn, blijkbaar, want de parkeerplaats had weliswaar omheining, maar geen beveiliging of camera’s. Maar het stel moest de vlucht halen en parkeerde de auto zodoende.

Eenmaal terug aangekomen op het vliegveld troffen de twee hun Golf GTI aan met een doek eroverheen. Toen Daniël het doek van de auto trok, zag hij een compleet gestripte GTI. Het volledige interieur plus de grille en lichten waren gejat – eigenlijk alles wat de auto een GTI-look geeft, want dat verkoopt lekker. De persoonlijke bezittingen waren ook foetsie.

Het personeel van de parkeerplaats vertelde dat dit nog nooit eerder was gebeurd. Toen de politie kwam, hoorden de twee dat ze al het twintigste slachtoffer waren in drie maanden. De auto werd meegenomen voor sporenonderzoek. De schade is getaxeerd op 18.000 euro en de Golf is afgeschreven. Het sporenonderzoek van de politie leverde helaas niets op.

Hoe het verhaal eindigt voor de twee, is nog niet bekend. In de kleine lettertjes staat in ieder geval dat de parkeerplaats niet aansprakelijk is. Hopelijk komt de verzekeraar over de brug.

Golf GTI compleet gestript

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie