Wie met enige regelmaat afreist naar het kleine stukje hemel op aarde dat de Groene Hel heet, ving misschien iets op over een Gouden Ananas. Dit is een prijs die te winnen valt tijdens de Touristenfahrten, de sessies waarin je op de Ring een of meerdere rondjes met je eigen auto mag rijden. Misschien knikte je instemmend, omdat je niet durfde toe te geven dat je geen idee had waar het over ging. Dus: wat is de Gouden Ananas, Golden Pineapple of Goldene Ananas, zoals ze het in Duitsland noemen? En nee, het gaat hier niet om het ‘kijk mij eens hipster zijn’-interieurattribuut dat je bij de Xenos haalt.

Het antwoord is heel simpel. Een Goldene Ananas is een bestaande Duitse uitdrukking, die geannexeerd is door bezoekers van de Nürburgring. Vergelijk maar met wat we hier ‘spek en bonen’ zouden noemen, maar dan iets leuker. Het is een fictieve prijs voor een wedstrijd waarbij de uitkomst geen donder uitmaakt. Hij wordt op een gekscherende manier – dus eigenlijk niet – uitgereikt aan mensen die een bepaalde prestatie halen op de Nürburgring tijdens de Touristenfahrten.

Het is een uitkomst die eigenlijk niets uitmaakt, aangezien je officieel tegen niemand racet en de uitkomst vooral bedoeld is voor jezelf. Vooral mensen die pochen met hun prestaties lopen veel kans om de Golden Pineapple te ontvangen. Als je een BTG-tijd van onder de acht minuten rijdt, win je bijvoorbeeld de Gouden Ananas. Of mensen die bij de Wippermann-bocht volledig over de kerbstones gaan tijdens de Wippermann Challenge. Er zijn zelfs verhalen van mensen die de gouden vrucht verdienden bij een crash.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie