Afgelopen zaterdag durfden ze het weer aan bij de Nürburgring. Het circuit opende de slagbomen op 30 april voor ‘contactloze Touristenfahrten’, waarbij er een maximum was van twee personen per auto en uitstappen werd afgeraden. De parkeerplaats naast de ingang van de baan was dicht. Aangezien de grenzen van Duitsland officieel nog gesloten zijn, zouden er weinig buitenlandse kentekens rond de Nürburgring moeten rijden, zou je denken. Toch wisten veel niet-Duitsers de oversteek te maken, wat resulteerde in een hoop drukte.

Ring-native Misha Charoudin vertelt aan TopGear dat het ‘uitzonderlijk druk was’. Hij stapte zondag op zijn fiets om de file bij de contactloze Touristenfahrten te filmen. Tijdens de video was de baan net dicht geweest door een ongeval, waardoor het op de wegen nog drukker was dan normaal. Daarbij konden de auto’s dus niet geparkeerd worden naast de baan. In de video zijn genoeg Nederlandse kentekens te zien, en dat terwijl de Duitse grenzen dicht zouden zijn voor niet-essentieel verkeer.

We horen van één Nederlander dat hij gewoon via de snelweg bij Venlo Duitsland in is gereden, zonder enkele moeite. Bij de Nürburgring zelf was wel veel politie, zeggen aanwezigen. Volgens Misha bekeurden de agenten vooral op de reguliere zaken, zoals het niet hebben van een TÜV-keuring. ‘Niemand kreeg een boete voor “onnodig buiten zijn” of zoiets’, zegt Misha. De Nürburgring complimenteert de bezoekers op zijn Facebook voor het goed naleven van de afstandsregels tijdens de contactloze Touristenfahrten.

Contactloze Touristenfahrten: zo druk was het

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)