De gemeente Zandvoort wil 4 miljoen euro bijdragen om de GP van Nederland te realiseren. Leuk, maar met de infrastructurele puinhoop rondom het circuit gaat niemand het spektakel bereiken. Want is zo’n dag het écht waard om vijf uur in de file te staan? Nee, dat moet anders.

De redactie van TopGear trok zich terug voor een besloten heisessie op een geheime locatie (in de lunchkamer in ons kantoor naast de A9) om een oplossing te bedenken. Om de GP van Nederland te realiseren, moet die 4 miljoen euro naar een van deze oplossingen gaan. Een vrijwillige bijdrage voor onze inzet is uiteraard ook welkom in de vorm van appeltaart.

Nu alvast vertrekken

Als je nu vertrekt richting Circuit Zandvoort voor de GP van Nederland in 2020, haal je het waarschijnlijk net. In ieder geval kun je de finish zien. Rondom het circuit zal het gros van de parkeerplaatsen bezet zijn. Plan dus vooraf waar je je auto wilt parkeren. Misschien is er in Uithoorn nog een plekje vrij.

Parachutespringen vanuit een Antonov An-225

De Antonov An-225 is 84 meter lang en 88,4 meter breed, en is gebouwd om heel veel spullen te vervoeren. Vervang deze spullen door F1-fans met parachutes en drop ze boven Circuit Zandvoort. Of iets ernaast, afhankelijk van de windrichting. Fans in de verkeerde kleuren droppen we in de Noordzee.

Tunnels graven

Duitse toeristen op het strand graven uit zichzelf al fanatiek kuilen in het zand. Met de juiste motivatie (een curryworst op een stok, bijvoorbeeld) kunnen we deze bezoekers goed benutten om een stelsel van tunnels naar diverse plaatsen te graven. Bijvoorbeeld bij een niet nader te noemen kantoor naast de A9.

Landingsboten

Kunnen we misschien van de Fransen lenen, die gebruiken ze toch niet voor hun GP. Gewoon de witte vlag eraf halen en F1-fans bij IJmuiden laten boarden. Goed betalende klanten mogen met hun auto en voor de rest regelen we wel een fiets of zoiets.

Eenrichtingsverkeer

In de ochtend gaan alle rijstroken richting Circuit Zandvoort voor de GP van Nederland. Moet je de andere kant op? Dan heb je dikke pech. Bivakkeren en uitzitten. Wanneer de GP klaar is en het Nederlandse volkslied geklonken heeft (en geen minuut eerder), keert de boel om en kan iedereen vloeiend de GP van Nederland verlaten.

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear