Tuurlijk, je kunt via de microfoon uitleggen hoe de bandenspanning verkeerd stond, de controller haperde, je afgeleid werd door je dwerghamster, hoe het circuit in het spel 3 centimeter afwijkt van de werkelijkheid en dat je anders écht wel gewonnen had.

Liever doe je dat face-to-face met wat consumptie. Of nog liever beïnvloed je het eindresultaat tijdens de race met een subtiele tik op de controller naast je. Helaas kiezen de meeste racegames tegenwoordig voor het weglaten van de split screen-modus.

Waarom eigenlijk?

Project Cars 2 geeft als reden dat de resolutie van het spel te hoog is en de rekenkracht simpelweg ontbreekt om twee schermen te tonen. Een andere reden kan de opmars van het internet zijn. En ontwikkelaars gaan er wellicht gemakshalve vanuit dat iedereen toch wel een console heeft en je niet met z’n tweetjes achter één unit hoeft te zitten. De PlayStation 4 verkocht wereldwijd al meer dan 62 miljoen keer en de Xbox One zo’n 30 miljoen.

Gran Turismo Sport heeft gewoon split screen

Gelukkig is ontwikkelaar Polyphony lekker gewoon gebleven en bouwt een split screen-modus in de nieuwe Gran Turismo Sport. Je kunt dus je vrienden fysiek uitnodigen bij jou thuis en dingen doen als converseren (ken je dat nog?) en eventuele conflicten met een gebalde hand op de arm oplossen. We hebben trouwens alvast even de beste deal voor Gran Turismo Sport voor je opgezocht.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie